1. HABERLER

  2. Ereğli’de Kerbela Şehitleri Anıldı

Ereğli’de Kerbela Şehitleri Anıldı

Ereğli Belediye Başkanlığı ve Müftülük tarafından Aşure Günü ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi. Düzenlenen proğramın ardından...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanlığı ve Müftülük tarafından Aşure Günü ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı gerçekleştirildi. Düzenlenen proğramın ardından ise Aşure ikramında bulunuldu.

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen programa, Belediye Başkanı Özkan Özgüven,Eski Belediye Başkanı Aydın Selay,İlçe Müftüsü Yusuf Eseroğlu ile Ereğli protokolü ve Vatandaşlar katıldı.

Kur-an-ı Kerim okunması ve ilahiler söylenmesinin ardından, İlçe Müftüsü Yusuf Eseroğlu günün anlam ve önemi anlatan bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise konuşmasında Kerbela şehitlerini anmanın, acısını hissetmenin, hüznünü yaşamanın, kederiyle kederlenmenin gerekli olduğunu ifade ederek, bunların Kerbela’yı anlamak için yeterli olmayacağını söyledi.

NEÜ. Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşgın’ın sohbet havasında gerçekleştirdiği sunumun ardından ise programa katılanlara aşure ikram edilmesiyle proğram sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.