1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli'de Okuma Seferberliği Projesi Başlatıldı
Ereğli'de Okuma Seferberliği Projesi Başlatıldı

Ereğli'de Okuma Seferberliği Projesi Başlatıldı

Ereğli TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde, İlçemiz Ereğli'de okuma seferberliği projesinin tanıtımı yapıldı.

A+A-

Ereğli TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde, İlçemiz Ereğli'de okuma seferberliği projesinin tanıtımı yapıldı.

Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğü proje tanıtımı için bugün Basınla kahvaltıda buluştu. Basına tanıtımı gerçekleştirilen projenin toplantısına, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Milli Eğitim Müdürü İradet Genç,Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kurbi'nin katılımıyla Ereğli TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi.

Artık kitap okumak bir tercih değil, temel ihtiyaç halini almıştır diyen Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, " ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere gençlere; kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetişmesine katkı sağlayabilmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.Projenin uzun soluklu olacağına değinen Yaran, "Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz her okulda en az iki okuma halkası oluşturarak yılsonunda da en az 150 okuma halkasına ulaşacak. 12-13-14 Ocak'ta "Ereğli Gençliği Okuyor" sloganıyla yazarlarımızla öğrencilerimizi buluşturacağız. Bu projeye katkıda bulunan VeraKitapevi'ne de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Ereğli Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kurbi, "Polis Okulumuz kütüphanesini diğer okullara açacak, öğrencilere ve okullara kitap temininde bulunacak. Tüm bu etkinliklerle ilçemiz genelinde okuma kültürü oluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, okullarda yıl içerisinde öğrencilere 150.000 kitap okutulacağını belirterek "Eğitime yapılan her yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.