1. HABERLER

  2. Ereğli’de Ramazan Şenlikleri

Ereğli’de Ramazan Şenlikleri

Ereğli Halkı Ramazan Şenlikleri İle CoşuyorEreğli Belediyesi bu yıl bir ilke imza atarak, vatandaşları Ramazan Şenlikleri ile tanıştırdı.Ereğli halkı,...

A+A-

Ereğli Halkı Ramazan Şenlikleri İle Coşuyor

Ereğli Belediyesi bu yıl bir ilke imza atarak, vatandaşları Ramazan Şenlikleri ile tanıştırdı.

Ereğli halkı, Ramazan akşamlarında mahallelerde kurulan iftar sofraları ve Oğuz Ata Sosyal Tesisleri şenlik alanında düzenlenen etkinliklerle coşuyor. Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilk kez yapılan Ramazan Şenlikleri, Hamidiye, Hıdırlı ve Mimar Sinan mahallelerinde ortak kurulan iftar sofrasının ardından başladı. Etkinliklere ilk gün olmasına rağmen Ereğlililer büyük ilgi gösterdi. Ereğli Belediyesi Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde bulunan alanda düzenlenen etkinliklerin ilk gününde Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve Başkan Yardımcıları vatandaşları yalnız bırakmayarak orucunu onlarla birlikte açtı. Hamidiye, Hıdırlı ve Mimarsinan mahallelerinde ortak düzenlenen iftar sofrasında hep birlikte yapılan dua ile oruçlarını açan vatandaşlar daha sonra şenlik alanındaki nostaljik eğlence yerine geçti.

Ereğli’de Nostaljik Ramazan

Ereğli Belediyesi Oğuz Ata Sosyal Tesisleri iftar saati sonrasında vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Efekt Ajans Organizasyonu ile Konya’dan getirtilen ekip tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca Fıkraları ile Hacivat ve Karagöz gösterileri, Ereğlililer tarafından beğeni ile takip edildi. Belediye Başkanı Özkan Özgüven’de eğlenceleri yakından takip ederek coşkulu eğlencelere katıldı. İlk gece sahnelenen Karagöz ve Hacivat özellikle küçüklerin çok hoşuna gitti.

Bütün etkinlikler ücretsiz

Eski Ramazanları yaşatmak anlamında ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliklerde alanında uzman oyuncular Ramazan boyunca her akşam Orta Oyunu, Meddah, Hacivat Karagöz, Ateş Yutan,  Tahta Bacak gibi gösterilerle birlikte her gün bir mahalli sanatçının eşsiz konseri ile Ereğli halkına unutulmaz Ramazan geceleri yaşatacak.

27 Temmuz tarihine kadar sürecek olan şenliklerde ayrıca sürpriz isimler Ereğli halkına konser vererek unutulmaz bir Ramazan yaşatacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.