1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de Yaklaşık 30 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
Ereğli’de Yaklaşık 30 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Ereğli’de Yaklaşık 30 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı iyisi ile kötüsüyle kar kış yağmur çamur derken bugün sona erdi.

A+A-

2016-2017 Eğitim Öğretim yılı iyisi ile kötüsüyle kar kış yağmur çamur derken bugün sona erdi.

Ereğli Gazi okulu’nda Ereğli kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İradetGenin'de katılımı ile karne dağıtım programı gerçekleşti.  düzenlenen Programda konuşma yapan okul Müdürü Ali Mehmet Karakaya yaptığı konuşmasında şunları ifade etti. Bir eğitim ve öğretim yılını daha sorunsuz olarak bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Karakaya, Öğrencilere yaz döneminde iyi tatiller diyerek bol bol kitap okumalarını tasviye etti.

img_3975.jpg

Ereğli Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ise, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirdik, bu başarılardan daha da önemlisi her bir öğrencimizin sağlıklı bir şekilde okullarımıza gelip gitmesiydi, çok şükür her hangi bir sorun yaşamadık bugünden itibaren öğrencilerimiz üç aylık bir tatile çıkıyorlar bu tatili güzelce değerlendirmelerini dinlenmelerini arzu ediyorum diyen Genç bu sözlerin ardından sözlerine son verdi.

Yapılan bukısa konuşmaların ardından ise  sınıflara geçilerek öğrencilere karneleri verilirken gazi okulundsa öğrenciler bütün ülke genelinde olduğu gibi garne sevincini yaşadı.

img_3977.jpg

EVDE EĞİTİM ALAN BAŞARILI ÖĞRENCİ YUSUF EMRE YILDIRIM

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ve Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, evde eğitim gören 16 yaşında ki Yusuf Emre Yıldırım’a karnesini verdiler. Özel öğrenci, engelli konumunda bulunduğu için evde eğitim alan Yusuf Emre Yıldırım takdir belgesi aldı.

Ereğli Ferhat ve Feriha Koyuncuoğlu ortaokulu öğrencisi alan Yusuf’un yaptığı resimler ve el işi sergisinin açılışı da yapıldı. Sekizinci sınıfa geçen Yusuf gelecek yıl ortaokuldan mezun olacak.

Çalışmaları hakkında protokolü bilgilendiren Ferhat ve Feriha Koyuncuoğlu okul Müdürü Kanber Koçak, Yusuf’un orta ağır derecede engeli olduğunu ve çok başarısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran Yusuf’un karnesini vererek tebrik etti. Yusuf’a Milli Eğitim Müdürü İradet Genç tarafından hediye çeki verilerek onure edilerek ödüllendirildi.

BÖLGEMİZ’DE

Halkapınar’da 10 Kurum’da 712 öğrenci ve 84 öğretmen

Emirgazi’de 19 kurumda 2 Bin 33 öğrenci ve 127 öğretmen

Karapınar’da 60 kurumda 11 Bin 253 öğrenci ve 730 öğretmen tatil heyecanı yaşayacaklar.

Mezun olacak ilkokulortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için isekayıt maratonu bekliyor.

Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin girdiği merkezi ortak sınavlara göre, 29 Haziran'da yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından 15-25 Temmuz arasında lise tercihleri alınacak.

Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri de 30 Haziran-14 Temmuz arasında yapılacak.

Liselere yerleştirme sonuçları 8 Ağustos'ta ilan edilecek.

ÜNİVERSİTE İÇİN TER DÖKECEKLER

Lise mezunları yaz tatiline başlamadan önce üniversiteye girebilmek için ter dökecek.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.

LYS-4 10 Haziran Cumartesi, LYS-1 11 Haziran Pazar, LYS-2 ve LYS-5 17 Haziran Cumartesi, LYS-3 18 Haziran Pazar günü yapılacak.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk zili, 18 Eylül Pazartesi günü çalacak ve ilk dönem 19 Ocak 2018 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatilinin ardından dersler, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü öğrenciler yaz tatiline girecek.

Bizler de bütün öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

Bizler de bütün öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

img_3977-001.jpg

img_3987.jpgimg_3990.jpgimg_3994.jpgimg_3996.jpgimg_4013.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.