1. HABERLER

  2. Ereğli’nin Sütü Zirveye Yürüyor

Ereğli’nin Sütü Zirveye Yürüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN,İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi Mühendisleri Eyüp BATMAZ ve Neslihan YILDIZ ile birlikte Ereğli’nin...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN,İlçe Müdürlüğü Gıda Birimi Mühendisleri Eyüp BATMAZ ve Neslihan YILDIZ ile birlikte Ereğli’nin son yıllarda gelişiminde tarımsal açıdan şüphesiz en büyük pay sahibi olan ve sayıları her geçen gün artan süt işletmelerini, tarımsal kalkınma kooperatiflerini ve süt toplama merkezleriniziyaret ettiler.

Belkaya Kasabası Sarallı, Osmankuyusu, Karacalar, Hacı Ahmet Yaylası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kuzukuyusu Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN konuyla ilgili yaptığı açıklamada,Ereğli’nin son yıllarda 75 bini aşan büyükbaş hayvan varlığı ve günde işlenen yaklaşık 1000 ton süt ile artık ismini ülke bazında ve bir çok platformda sıkça duyurarakzirveyi zorladığını ifade etti.

Özellikle sütün sağlıklı bir şekilde toplanması, üretilmesi, muhafazası konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak faaliyetlerini devam ettirdiklerini söyleyen Özkan ÖZGÜVEN, “Kooperatifleşmenin etkin hale gelmesiyle birlikte üreticilerden sütün toplanmasının daha sağlıklı koşullar ile sağlandığını görüyoruz. Son 6-7 yıl içerisinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından sağlanan desteklemeler neticesinde Ereğli’de süt ile ilgili kurulan kooperatif sayımız 15’e ulaştı. Şu anda da  günlük 5 ton süt toplama kapasitesi olan Belkaya Osmankuyusu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinde hem gıda normları açısından denetimler yapıyoruz, hem de işletme onay belgesini veriyoruz.” Dedi.

Onay Belgesi Olmayan İşletmelere Süt Desteklemesi Verilmeyecek !!!

İşletme Onay Belgesinin kooperatif tarafından toplanan sütün işletmeden çıkıp mamul haline geleceği mandıraya kadar olan bütün süreçlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından takibini gösterdiğini belirten ÖZGÜVEN, İlçe Müdürlüğü olarak süt toplama merkezlerinin hijyeni, mevzuatlara uygunluğu gibi konularda denetimlerin aralıksız sürdüğünü vurguladı.

Hayvansal ürünlerle ilgili olan işletmelerde Onay Belgesi, diğer gıda işletmelerinde Kayıt Belgesi olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından işletmelere verilen belgelerin elde edilmesinin kolay olmadığını söyleyen İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN şu ana kadar Ereğli’de 12 adet kooperatifin bu belgeyi almaya hak kazandığını sözlerine ekledi. ÖZGÜVEN ayrıca Onay Belgesi olmayan kooperatif ve işletmelere süt desteklenmesi verilmeyeceğini ve idari para cezası uygulanacağı söylerken, 2013 yılı sonuna kadar süt toplayan gerek kooperatiflerin gerekse de özel işletmelerin bu belgeyi alabileceklerini hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.