1. HABERLER

  2. Ereğli'ye Yeni Bir MYO Geliyor !...

Ereğli'ye Yeni Bir MYO Geliyor !...

 THK İbrahim Özşenol MYO Binası İçin Protokol İmzalandıTürk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulu binası için protokol...

A+A-

 

THK İbrahim Özşenol MYO Binası İçin Protokol İmzalandı

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulu binası için protokol imzalandı. Ankara’da gerçekleşen imza törenine Emekli Müsteşar Vali Şahabettin Harput, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı Evren Nas, CHP Belediye Meclis Üyesi Halil Ercan ve Ereğlili yardım sever işadamı Mustafa Özşenol ile Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven katıldılar.

 

 2010 yılında Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş tarafından gündeme getirilen ve önceki gün atılan imzalarla Ereğli’ye kazandırılacak olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulunun Ereğli’ye hayırlı olmasını dileyen Ereğli Yüksek Öğretimi Geliştirme Derneği Başkanı Ergun Özgüven, başta Prof. Dr. Berrak Kurtuluş olmak üzere emeğe geçenlere teşekkür etti. AK Parti İlçe Başkanı Evren Nas ve CHP Belediye Meclis Üyesi Halil Ercan’da THK İbrahim Özşenol MYO’nun Ereğli’ye hayırlı olmasını dilediler. Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Mustafa Özşenol’un hayırseverliği, kadirşinaslığı ve Ereğli’ye verdiği değerin bugünün meselesi olmadığını ve başta eğitim olmak üzere başka konularda da yaptıkları destek ve katkılarla Ereğlililerin gönlünde taht kurduğunu ifade etti ve kendisine teşekkür etti. Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise Ereğli’ye ikinci bir üniversitenin gelecek olmasının sevindirici olduğunu belirterek emek harcayan herkese teşekkür etti. Babasının ismini yaşatmak istediklerini belirten işadamı Mustafa Özşenol ise “Rahmetli ile en büyük hayalimiz mahallemizde bir okul yaptırmaktı. Kısmet olmadı. Ama MYO yaptırmak kısmet oldu. Ben burada aracılık yapıyorum. Bu işe sizler vesile oldunuz. Ereğli’ye özel bir üniversitenin MYO açılacak. Bu çok güzel bir şey. Babamın adı sizler sayesinde yaşayacak. Ereğli’ye olan borcumu ödemeye çalışıyorum. Bize bir misyon yüklenmiş eksiksiz yapmak istiyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu. Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ise Ereğli’ye kalıcı bir hizmet bırakmanın önemli olduğunu ifade ederek, “Çok mutluyum hayırlı olsun diyorum” dedi. AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ise bu projenin tekerleğini döndüren kişilerin rektörler olduğunu belirtti ve 3 yıllık mazisi olan projenin hocaların gayreti ve kendilerinin de iradelerini ortaya koyarak çözüme kavuşturduklarını kaydetti ve Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi. Yıllardır özlemi çekilen bir hizmetin son noktasını koymada tarihi bir gün yaşadıklarını vurgulayan Emekli Müsteşar Vali Şahabettin Harput, “Bu işe her yönüyle destek olan, katkı verenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Daha sonra Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi İbrahim Özşenol Meslek Yüksek Okulu binasının yapım işini üstlenen işadamı Mustafa Özşenol protokol sözleşmesini imzaladılar. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan binanın kısa sürede inşaatının tamamlanması ve Ereğli’ye kazandırılması planlanıyor.

Ereğli'mize şimdiden hayırlı olsun diyor ve Ereğli'ye kazandırılan bu eğitim yuvasında, Emeği geçenlere Teşekkür ediyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.