1. HABERLER

  2. Etyemez Avusturya'da Politika Liderleri Forumuna Katıldı

Etyemez Avusturya'da Politika Liderleri Forumuna Katıldı

Avrupa Birliği kuruluşlarından biri olan Avrupa Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Batı Balkanlar ve Türkiye Politika Liderleri Forumu” 9-10 Ekim 2013...

A+A-

Avrupa Birliği kuruluşlarından biri olan Avrupa Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Batı Balkanlar ve Türkiye Politika Liderleri Forumu” 9-10 Ekim 2013 tarihlerinde Avusturya’nın Salzburg şehrinde gerçekleştirildi.

_IST0118Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Türkiye ve Avrupa Komisyonu’nun da katıldığı Forum’da ülkemizi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez başkanlığındaki bir heyet temsil etti. Avrupa Birliği’ne aday ve potansiyel aday ülkelerin geleceğe yönelik planlamalarında Avrupa Birliği perspektifinin rolünün ele alındığı toplantıda Avrupa Birliği’nin 2020 Stratejisi ile Güneydoğu Avrupa 2020 Stratejisi ele alındı.

_IST0105Toplantıda bir sunum yapan Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Türkiye’nin 2023 Vizyonu’nu katılımcılara anlattı. 2002 yılından bu yana çalışma hayatı, eğitim ve ekonomideki kazanımlardan söz eden Bakan Yardımcısı Etyemez, bu başarının nasıl elde edildiğini ve geleceğe yönelik planlamaların nasıl yürütüldüğünü katılımcılarla paylaştı. Türkiye’nin 2023 Vizyonu çerçevesinde belirlenen işsizliğin %5’e düşürülmesi, kişi başı milli gelirin 25.000 Dolar’a çıkarılması, 500 milyar Dolarlık ihracat gerçekleştirilmesi ve dünyada en büyük ilk on ekonomi arasına girilmesi gibi hedeflere hangi stratejiler ile ulaşılacağından da söz eden Bakan Yardımcısı Etyemez; Orta Vadeli Program, Ulusal İstihdam Stratejisi ve Mesleki ve Teknik Eğitim Stratejisi gibi önemli politika belgelerinin hazırlık ve uygulama süreçlerini katılımcılara anlattı.

Toplantı çerçevesinde diğer Balkan ülkelerine örnek olarak ele alınan Türkiye’nin stratejik politika planlamaları ve AB’nin Güneydoğu Avrupa ülkeleri için geliştirdiği FRAME adlı stratejik planları çerçevesinde kaydedilecek ilerlemenin ölçülmesi için somut göstergelerin belirlenmesi düşüncesinin benimsendiği toplantıda katılımcı ülkelerden gelen Bakanlar ve üst düzeyli politika liderleri kendi ülke tecrübelerini paylaştılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.