1. HABERLER

  2. Halil Etyemez Avrupa Eğitim Vakfı Direktörü Madlen Serban İle Görüştü

Halil Etyemez Avrupa Eğitim Vakfı Direktörü Madlen Serban İle Görüştü

Avusturya’nın Salzburg şehrinde düzenlenen “Batı Balkanlar ve Türkiye Politika Liderleri Forumu”na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı...

A+A-

Avusturya’nın Salzburg şehrinde düzenlenen “Batı Balkanlar ve Türkiye Politika Liderleri Forumu”na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, bu etkinliği düzenleyen Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) Direktörü Madlen Serban ile de bir araya geldi.

_IST0145İkilinin başkanlık ettiği heyetlerarası görüşmede ETF’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Madlen Serban, Türkiye ile işbirliğini derinleştirme arzusunda olduklarını ve Türkiye’yi kaydettiği başarılarla diğer Balkan ülkelerine daima örnek olarak gösterdiklerini ve bu çerçevede Türkiye ile birlikte çalışmalar yürütmek istediklerini belirtti.

ETF’ye düzenlediği etkinlik için teşekkür eden Bakan Yardımcısı Etyemez, heyette bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik’in ETF’nin Yönetim Kurulu’nda gözlemci olarak yer aldığını belirterek, ETF ile ülkemiz arasında daha yoğun bir işbirliğine gidilmesine sıcak baktığını belirtti.

Görüşmede ayrıca Türkiye’de ekonomik büyüme, istihdam ve eğitim alanlarında başarıyla yürütülen çalışmalardan da söz eden Bakan Yardımcısı Etyemez, Türkiye-AB ilişkilerinin AB üye devletinin iç siyasetine alet ediliyor olmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdi._IST0177

Son derece samimi bir ortamda geçen görüşmenin sonunda teknik heyetlerin bir araya gelerek işbirliği alanlarını tespit etmesi konusunda mutabık kalındı. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından görüşme sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.