1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ETYEMEZ Eyad Akademi Tarafından Düzenlene Etkinliğe Katıldı
ETYEMEZ Eyad Akademi Tarafından Düzenlene Etkinliğe Katıldı

ETYEMEZ Eyad Akademi Tarafından Düzenlene Etkinliğe Katıldı

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, Eyad Akademi tarafından düzenlenen ve ilk dersi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ...

A+A-

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, Eyad Akademi tarafından düzenlenen ve ilk dersi Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ tarafından verilen Sabahattin Zaim ve Sosyal Politika konulu etkinliğe katıldı.

Açılış dersinde EYAD Akademi mensubu genç yöneticlere hitap eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Numan KURTULMUŞ : ” Sabahattin ZAİM sosyal politika okulunun hayırlı olmasını ve EYAD’ın düzenlediği diğer çalışmalarda da başarılı olmasını temenni ediyorum. Hem bürokraside hem akademik kökenli insanların bir araya getirilmesi çok önemli.

Sabahattin ZAİM Hoca ” Bir insanın öne çıkan vasfı neyse o özelliğini bir yere koyun, ondan geriye ne kalıyorsa o insan odur” der.  Bu çok önemlidir. Önemli  olan İnsanların sahip oldukları makamlar, kartvizitlerinde yazan ünvanlar değil insanlarin  kendi öz  kişilikleridir.

 Sabahattin ZAİM Hoca kendi tabiriyle güzel insan diyebileceğimiz örnek bir insandı. Kişiliğini toplumdan elde etmiş olduğu pozisyondan değil bilakis kendi karakterinden alan bir insandı.

En Önemli vasfı ise cami sıfatına sahip olmasydı ve çok farklı insanları bir araya getirebilen ve o insanları kendi etrafında tutabilen bir özelliğe sahipti.

İyi insan, kendisini uzaktan tanıyanların nitelendirmesi ile değil, kendisini gerçekten ve yakından tanıyan insanların iyi insan diye nitelendirdiği kişidir. Sabahattin ZAİM hocanın böyle bir özelliği vardı. Kendisini yakından tanıyanların  çok daha sevdiği kendisinden örnek aldığı bir insandı.

Yine Sabahattin ZAİM hocanın kendi kazanımlarıyla ortaya koymuş olduğu bir özelliği vardı. O dönemde yaşayanların önemli bir kısmının batı zihniyetinin sonuçları karşısında gözleri kamaşırken o İslami geleneği hem inanç hemde bilgi düzeyinde biliyor ve bu geleneğe bağlılıktan büyük iftahar duyuyordu. Aynı zamanda batıdaki gelişmeleride takip ediyordu.” dedi.

Etkinliğe ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Dr. Ali Kemal SAYIN,Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Keçiören Ak Parti İlçe Başkanı Bülent YAĞMUR, Yıldrım Beyazıt Üniversite Hukuk Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. M. Fatih UŞAN, Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Selahattin TURAN ve Eyad üyeleri katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.