1. HABERLER

  2. Etyemez, Koller'le Görüştü

Etyemez, Koller'le Görüştü

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İLO Genel Müd.Yrd. Avrupa ve Orta Asya Bölge Müd. Heinz Koller ile Görüştü.ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil Etyemez,...

A+A-

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İLO Genel Müd.Yrd. Avrupa ve Orta Asya Bölge Müd. Heinz Koller ile Görüştü.

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İLO Genel Müd.Yrd. Avrupa ve Orta Asya Bölge Müd. Heinz Koller ile Görüştü. ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, 16-17 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara’da ILO’nun katkıları ve sosyal tarafların katılımıyla gerçekleştirilecek “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği” konulu konferansa katılmak üzere ülkemize gelen ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Sayın Koller ile makamlarında görüştüler. Görüşmede, ÇSGB ile ILO arasındaki yakın çalışma ilişkisinden duyulan karşılıklı memnuniyet dile getirilmiştir. Soma’da meydana gelen elim kaza sonrasında iş sağlığı ve güvenliği konusunda ILO ile başlatılan ve ilk olarak 24-25 Mayıs 2014 tarihinde Cenevre’de gerçekleştirilen çalışmaların ülkemizde düzenlenen Konferansla pekiştirildiği vurgulanmıştır. Sayın Koller görüşmede, ülkemizin ILO yönetim kurulu üyeliğine en çok oy alarak seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etmiştir.

2015 yılında G20 dönem başkanlığımızın istihdam alanındaki öncelikleri, Sayın Bakan Yardımcımız tarafından Sayın Koller ile paylaşılmış; önceki dönem başkanlıklarında olduğu gibi ILO’nun katkılarının devamından duyulacak memnuniyet belirtilmiştir. Önceliklerimizin ILO gündeminde de yer aldığını ifade eden Koller, ortak çalışma konusunda hazır olduklarını beyan etmiştir. Taraflar, G20 çalışmaları sırasında ortak görüşmeler yapılması konusunda karşılıklı açıklamada bulunmuşlardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.