1. HABERLER

  2. FİLORİNALI GÖNDELENDE OPRUKÇU’YA YÜKLENDİ

FİLORİNALI GÖNDELENDE OPRUKÇU’YA YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Köksal Filorinalı, Ereğli’ye bağlı Göndelen Köylerini ziyaret etti. İlk olarak Yukarı Göndelen...

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan adayı Köksal Filorinalı, Ereğli’ye bağlı Göndelen Köylerini ziyaret etti. İlk olarak Yukarı Göndelen Köyü’nde konuşan Filorinalı, buradaki konuşmasında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya yüklendi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli Belediye Başkan Adayı Köksal Fİlorinalı, seçim çalışmaları kapsamında gittiği Göndelen Köylerinde vatandaşlarla sohbet etti. Ziyaretinde Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya yüklenen Fİlorinalı, Oprukçu’nun, Yunus Emre Meydanındaki anıtla ilgili düşüncelerini eleştirdi.  Filorinalı, konuşmasında; “Ereğli Yunus Emre Meydanı’nda önceki belediye başkanımız Ahmet Özdoğan tarafından yaptırılan ve Ereğli’nin tarihi birikiminin yansıması olan İvriz Kaya Anıtı’nın kopyası var. Buradaki Warpalavas anıtından rahatsız olan Belediye Başkanımız Hüseyin Oprukçu, kendisinin Oğuz Ata’nın torunu olduğunu ve bu anıttan rahatsız olduğunu söylüyor. Peki 5 yıl önce Oğuz Ata’nın torunu değil miydiniz sayın başkan. Kendi reklam broşürlerinizde İvriz Kaya Anıtının resimleri vardı. Şimdi ne değişti? Ereğli’nin tarihi dokusundan bu kadar rahatsız olmanızın nedeni nedir” dedi.

Filorinalı, konuşmasını şu şekilde sürdürürdü: “Ereğli’de güzel haberlerin yer almadığı bir ortamda yüzde 73 oy alacağını söylüyor. Bu anketi MHP binasında yapsa gene o kadar oranı yakalayamaz. 5 binleri söz vererek devraldığı 5 yılı bahanelerle bitiren bir belediye başkanı, çıkıyor Ereğli’yi Ereğli halkı ile birlikte yönetiyoruz diyor. Sayın Belediye Başkanı, her yıl toplanması zorunlu olan kent konseyini bile 5 yılda bir kere topladı. Nasıl birlikte yönetiyorsunuz Ereğli’yi?”

Belediyeye yeni alınan binlerce kişinin de siyasi etiğe uygun olmayan şekilde çalıştırıldığını vda vurgulayan Filorinalı, “Belediyeye ihtiyacı olmayan, sadece oy çevresi olan kişileri, belediye kadrolarını şişirerek işe alan belediye başkanı, o personeli, siyasi ahlaka uygun olmayan bir biçimde çalıştırıyor. Belediye Personeline, siyasi doku adı altında yaptırılan anketlerde Oprukçu’nun broşürleri dağıttırılıyor ve parası belediye tarafından ödenen kahve ikram ediliyor” dedi.

Filorinalı, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Ben, ilçe belediye başkanı olarak devralacağım görevi il belediye başkanı olarak sürdüreceğim”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.