1. HABERLER

  2. Futbol Karşılaşmasında Kitap Okuma Etkinliği

Futbol Karşılaşmasında Kitap Okuma Etkinliği

Türkiye’de ilk defa bir futbol müsabakasında kitap okuma etkinliği düzenlendi.Okuma bilincinin gelişmesi amacıyla Konya Bölge Amatör Liginde mücadele...

A+A-

Türkiye’de ilk defa bir futbol müsabakasında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Okuma bilincinin gelişmesi amacıyla Konya Bölge Amatör Liginde mücadele eden Ereğlispor - Kadınhanıspor takımları arasında gerçekleşen karşılaşma öncesinde Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle Ereğli protokolü, hakem triosu, futbolcular ve öğrenciler saha içerisinde kitap okudular.

Çocukların kitap okumalarını sağlamak ve bu bilinci oturmak, velilerin de bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, “Çocuklarımızın kitap okumaları ve bunu aile ortamında gerçekleştirmelerini istiyoruz. Bu konuda ‘Karanlıktan aydınlığa birlikte okuyalım anne baba’ sloganı ile bir etkinlik düzenledik. Ereğli protokolüne, hakem ve futbolcu kardeşlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Kaymakamlık öncülüğünde düzenlediği bu etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Kitap okumanın toplumların gelişiminde büyük etkisi var. Kitap okuma bilincine varılmasında bu etkinliğin önemli bir yapı taşı olacağına inanıyorum. Bu tür etkinliklere Belediye olarak bizde destek vereceğiz. Etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Şakir Erden ise kitap okumanın yer, zaman ve saati olmayacağını ifade ettiği konuşmasında, ülkemizin geleceği için kitap okunması gerektiğini vurguladı.

Karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Ayçelik ise organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, “ülke olarak okuyan genç nesle ihtiyacımız var. Aldığımız kitapları evimizin bir köşesine bırakmadan okumalıyız ve okutmalıyız” dedi.

Sembolik olarak bir dakikalık kitap okuma süresinin ardından karşılaşma başlatıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.