1. HABERLER

  2. Gençlerimizi Korumak Anayasal Sorumluluğumuz

Gençlerimizi Korumak Anayasal Sorumluluğumuz

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Ömer Eğer , "Birbirimizin hakkını hukukunu korumadan tartışıyoruz. Oysa hepimizin ortak ideali, hedefi olan evlatlarımızı...

A+A-

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Ömer Eğer , "Birbirimizin hakkını hukukunu korumadan tartışıyoruz. Oysa hepimizin ortak ideali, hedefi olan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek üzerine odaklanmamız gerekiyor" dedi.

Eğer gündeme dair açıklamlar da bulundu,

"Milliyetçi olsun, sosyal demokrat olsun, muhafazakâr olsun, herkesin en kıymetli varlığı evlatları. Hepimizin göz bebeği evlatlarımızın en iyi şartlarda eğitim alması, güvenli şartlarda okumasının sağlanması her anne babanın da sorumluluğu aynı zamanda Sosyal devlet olarak da Anayasa'ya baktığımız zaman, gençlerimizi, ailelerimizi korumak kollamak da anayasanın bize, devlete verdiği bir sorumluluk. Bütün bunların hepsini birbirine karıştırdığımızda bir kakafoni ortaya çıkıyor. Tartışma yaparken nasıl tartışacağımızı, sorunu nasıl çözeceğimizi çok iyi anlamamız gerekiyor. Ön yargılardan, kutuplaşmalardan uzak, hepimizin evlatlarını yarınlara nasıl şekilde hazırlayabiliriz diye bakmamız gerekiyor."

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anlatan Eğer, "Yasaların getirdiği hak hukuku korumak durumundayız. Bu iktidar daha iki hafta önce, yaşam hakkına müdahaleyi suç sayan paketi, Meclis'e gönderdi. Türk Ceza Kanunu'nda yaşam hakkına müdahele varsa, 1 yıl ile 3 yıl ceza getirecek bir düzenleme yaptı. Bir insan olarak üzüntüm şudur; tartışırken birbirimizi çok hırpalıyoruz, çok yoruyoruz. Birbirimizin hakkını hukukunu korumadan tartışıyoruz. Oysa hepimizin ortak ideali, hedefi olan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek üzerine odaklanmamız gerekiyor. Onları koruyarak yarınlara hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Eğer, hukuk devleti normlarında yasaların devlete verdiği görev ve sorumlulukların bulunduğunu bildirerek, "Bir şekilde de bu ülkenin insanlarının, partisi ideolojisi ne olursa olsun genetik kodlarından gelen değerleri var, kültürü var, kimliği var. Bunların hepsini birbirine karıştırdığımız zaman tartışmayı doğru yapamıyoruz ve birbirimizi yoruyoruz, üzüyoruz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.