1. HABERLER

  2. Gıda Maddeleriyle Tüp Aynı Ortamda Olmayacak

Gıda Maddeleriyle Tüp Aynı Ortamda Olmayacak

Halkın can ve mal güvenliği açısından tüp satışı yapılan işletmelere Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler...

A+A-

Halkın can ve mal güvenliği açısından tüp satışı yapılan işletmelere Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimler devam ediyor.

Marketlerde satışa sunulan piknik tüpleri Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bir süredir yakın takibinde idi.İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince yapılan denetim ve kontrollerde bakkal ve marketlerde yasalarsa aykırı olarak satışı yapılan piknik ve Lpg tüplerinin satışının kanunen yasak olduğu belirtilerek bakkal ve marketler bu hususta bilgilendirilmişti.Son kez üç gün önce yapılan uyarıların ardından Zabıta Ekiplerinin denetimleri sonucu tüpler gıda maddeleriyle aynı ortamda satılamaz denilerek gıda maddeleri yanında satışa sunulan piknik tüpleri kaldırıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ise halkın can ve mal güvenliğinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti ; “ Ereğli’de ruhsatsız olarak tüm satışı yapan işletmeler ve gıda ile iç içe tüp satışı yapan bakkal ve market işletmecilerimizin yapılan uyarıları dikkate almalarını temenni ediyorum. Böylece yasal işlem ve yaptırımlara gerek kalmayacaktır.Bilindiği üzere tüplerin Belediyemiz tarafından kurulan tüp depolama merkezinde depolanabileceği ve tüplerin siparişlere göre tüp depolarından alınabileceğini daha önce de dile getirmiştik “ dedi.Gıda maddeleriyle tüplerin bir arada bulunmaması gerektiği bunun sağlık açısından uygun olmadığının da altı çizilerek bu yönde denetimlerin ise sık sık devam edeceği ayrıca tüp bayilerinin ise 500 kg’dan fazla tüpü satış noktasında bulundurmalarının da yasak olduğu ve 500 kg’dan fazla tüplerin tüp depolama merkezinde bulundurulması gerektiği ifade edildi.Bu tür denetimlerin sık aralıklarla yapılacağı vurgulandı.

Ereğli esnafı yapılan bu denetimleri nasıl karşılıyor ? Halkın can ve mal güvenliği önemsenerek yapılan Zabıta denetimlerinin yerinde ve zamanında yapıldığını ifade eden esnaflar tarafından ; “ Belediyemizin bu tür denetimleri kesinlikle gereklidir ve sık sık yapılmalıdır. Çünkü bu denetimlerle bizlerde esnaf olarak kendi eksikliklerimizi tespit ediyor ve gidermeye çalışıyoruz.Yapılan uyarıların gereğini yapacağız.Doğru bir tespit ,aslında gıda maddeleriyle tüplerin bir arada olması elbette uygun değil “ şeklinde görüşler ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.