1. HABERLER

  2. “Güçlü Olmak İçin Birlik Olmalıyız”

“Güçlü Olmak İçin Birlik Olmalıyız”

Özgüven ve Zorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına KatıldıAK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ticaret ve...

A+A-

Özgüven ve Zorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına Katıldı

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ve Belediye Başkanı Özkan Özgüven Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısına katıldılar.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt’un daveti üzerine Meclis Üyeleri ile bir araya gelen Zorlu ve Özgüven kendilerine yöneltilen sorulara yanıt verdiler.

Oda Başkanı Enver Bozkurt başta İl’lik konusu olmak üzere kalkınmada öncelikli bölge olamamanın sıkıntıları, kapalı sulama sistemi, doğa bilimleri fakültesinin kadro ve öğrenci eksikliğini gündeme getirdi ve bu konularda sonuç getirecek çalışmalar beklediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli’nin en büyük sıkıntısının 36 ilden büyük olmasına rağmen tanıtım eksikliği olduğunu söyledi.

Ereğli dinamiğini harekete geçirmek zorunda olduklarını kaydeden Özgüven, buna öncülük yapabilecek lokomotifin Ticaret ve Sanayi Odası olabileceğini vurguladı.

Ereğli’nin İl olabilmesi için önceliğinin olmadığını kaydeden Özgüven, Ereğli’nin tek başına il yapılmayacağını vurgulayarak İl’lik konusu gündeme geldiğinde altyapısını oluşturan ve İl’lik kriterlerini yerine getiren ilçelerin İl olabileceklerini söyledi.

Kalkınmada öncelikli bölge konusunda Ereğli olarak sadece laf üretildiğini belirten Özgüven, bu konuda siyasiler olsun, STK’lar olsun herhangi bir dosya hazırlanmadığını ve bir müracaatın yapılmadığını kaydederek, “Belki biz öncü olacağız ama bizi itekleyecek, destek olacak bir gücü arkamızda hissetmemiz lazım. Maalesef bunu da göremiyoruz. Ben 2004 yılında İlçe Tarım Müdürü iken beyaz kiraz ve siyaha havuca patent alalım dedim. Yıl 2014 oldu hala bu konuda bir adım atılmadı. Bunun öncülüğünü yapacak kurumlar Ticaret Odası, Ziraat Odası, Ticaret Borsası olması gerekiyor ama maalesef olumlu adımlar hala atılmış değil” diye konuştu.

Kapalı Sulama Sistemine de değinen Özgüven, bu konuya birliklerin el koyması gerektiğini belirterek, “Bütün doneler hazır. Ama çiftçiyi yönlendirmek gerekiyor. Bunu da yapacak olan kurumlar birliklerdir” dedi.

30 Mart sonrası Büyükşehir Yasasının başladığını dile getiren Özgüven kamuoyunda ‘bizim şu kadar paramız Konya’ya gidiyor ama hizmet gelmiyor’ dedikodularının yayıldığını ifade ederek, “2015 yılından sonra Ereğli alacağı hizmetlerle farklı bir kimlik kazanacak. Bunu da hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

Özgüven son olarak Konya ve Ankara’da ellerinin güçlü olabilmesi için birlik olmak zorunda olduklarının altını çizdi.

AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu’da kendisine kişisel talepler dışında Ereğli ile ilgili bir talep gelmediğini söyledi. Bu konuda kendisine sadece Organize Sanayi Bölgesi hakkında bir talep geldiğini onu da çözüme kavuşturduklarını belirtti.

“Biz proje üretmiyoruz, projelerin takibini yapıyoruz” diyen Zorlu, Ereğli’de beraber yürüme ruhunun zayıf olduğunu, kendi adamına sahip çıkma sıkıntısının yaşandığını kaydetti.

Zorlu, “Ereğli” markası oluşturma çabası içerisinde olduğunu ancak bu markanın bir araya gelinerek oluşturulamadığını söyleyen Zorlu, birlik olunmadığı için hiçbir projenin netleşmediğini kaydederek, kimsenin “ben proje getirdim, sen takip etmedin” deme şansına sahip olmadığını söyledi.

Ereğli’nin İl’liği konusunda bütün platformlarda baskı yaptığını hatta Başbakan Davutoğlu’na Niğde’ye bağlanma talebi var diyerek de baskı yaptığını belirten Zorlu, terör olayları bitince yeni bir idari yapıya gidileceğini ve süreçte Ereğli’nin konumunun da değişeceğini söyledi.

Zorlu Ereğli’de başta eğitim olmak üzere bir çok sorunun ortadan kalktığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.