1. HABERLER

  2. Günay: ''Sağlık İçin Hareket Edelim''

Günay: ''Sağlık İçin Hareket Edelim''

Fiziksel aktivite spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılanmaktadır.Oysa fiziksel aktivite günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcanması...

A+A-

Fiziksel aktivite spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılanmaktadır.Oysa fiziksel aktivite günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcanması ile gerçekleşen kalp ve solunum hızını arttıran aktiviteler olarak tanımlanır.

Günümüzde yoğun iş temposundan dolayı spora vakit ayıramamak ve sürekli masa başında çalışmak harekete olan ilginin azalmasına sebep olmaktadır.

Hareketsiz yaşam, günlük alışverişini bile bilgisayar başında sanal marketlerden gerçekleştiren modern toplum için en önemli problemlerin başında yer almaktadır.

Düzenli fiziksel aktivite kas ve vücut esnekliğini geliştirir, kalp- damar sistemini güçlendirir. Kişinin gerilimini azaltır, günlük stresten uzaklaştırır, zihni zinde tutar, motor koordinasyonunu ve çevikliği artırır . Ayrıca akıl ve ruh sağlığı açısından faydalıdır. Fiziksel aktivite ile ideal kiloya ulaşmamız kolaylaşır, vücudun yağ dokusunu azaltır.

TV ve bilgisayar karşısında 30 dk.dan fazla oturmamayı, işe giderken birkaç durak önce inip yürümeyi, asansör yerine merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.

Günümüzde meslek hastalıklarına yeni bir grup eklendi : Bilgisayar kullanıcıları.

Bilgisayar ve klavye tam karşımızda olmalı, koltukta otururken öne eğilerek oturulmamalı, kolluklu ve bel boşluğu destekli koltuklar tercih edilmeli. Bilgisayar kullanırken yarım saatte bir ara verilmeli , telefon görüşmeleri mümkünse yürüyerek yapılmalı. El, bilek, kol, boyun, omuz , sırt, ayak ve bacak kaslarını esnetecek hareketleri düzenli bir şekilde yapmayı ihmal etmemeliyiz..

Çalışmanız ağrıya neden olmaya başladığında mutlaka çalışmayı bırakın. Şunu unutmayın; rahatsızlık geliştikten sonra yaşayacağınız iş kaybı , ağrı ve zorlama anında vereceğiniz aradan çok daha uzun sürecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.