1. HABERLER

  2. Halil ETYEMEZ İstihdam Zirvesine Katıldı

Halil ETYEMEZ İstihdam Zirvesine Katıldı

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ 2. İzmir İstihdam Zirvesine Katıldı.İzmir İşkur İl Müdürlüğünce Kültürpark Fuar Alanında  ''Güvenli...

A+A-

ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ 2. İzmir İstihdam Zirvesine Katıldı.

İzmir İşkur İl Müdürlüğünce Kültürpark Fuar Alanında  ''Güvenli ve Enegelsiz İstihdam'' temasıyla düzenlenen etkinlikte konuşan ETYEMEZ:''11 yıldır iktidardayız.

Bu süre zarfında her alanda yaptıklarımız ortada.

Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya, çalışma hayatından sosyal güvenliğe kadar her alanda Türkiye’yi yeniden inşa ettik.

Hükümetimiz, ülkemizi Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma hedefini koymuştur ve politikalarını bu doğrultuda planlamaktadır.

Değerli Katılımcılar, Değerli Misafirler,

Son 11 yıl boyunca yapılan başarılı çalışmalar ile Türkiye adeta çağ atlayarak hem vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmiş, hem de güvenli bir büyümeyi gerçekleştirmiştir.

Bu büyük projelerin ve ekonomideki başarılarımızın arkasında 11 yıldır süregelen siyasi istikrar, sıkı bir şekilde uyguladığımız mali disiplin, büyük kamu yatırımlarımız ve sosyal devlet olma bilinciyle hareket etmemiz yatmaktadır.

Değerli Katılımcılar

2008 küresel ekonomik kriz sonrası dönemde; büyüme ve istihdamın arttırılması dünya ekonomisinde temel öncelik alanı olmaya devam etmektedir.

Hükümet olarak benimsediğimiz istihdam odaklı anlayış ile bugüne kadar çalışma hayatını kolaylaştırıcı ve istihdamı arttırıcı pek çok tedbir uyguladık.

İşgücü piyasasında gerçekleştirdiğimiz önemli reformlar sayesinde ülkemiz, ekonomik krizin istihdam üzerindeki etkilerinin en az hissedildiği ülkelerden biri olmuştur.

İstihdam piyasasının temel sorunlarından biri olan kadın ve gençlerin istihdamına yönelik önemli düzenlemeler yaptık.

Bundan sonra da istihdamı arttırmak için istikrarlı büyüme ortamını sağlayacak politikaların yanı sıra işgücünün niteliğini ve işgücüne katılımı arttıracak politikalara ağırlık vermeye devam edeceğiz.

Değerli Katılımcılar, Saygıdeğer Misafirler,

İŞKUR; dünden bugüne uzanan süreçte, ülkemiz işsizine daha iyi hizmet sunmak, zor günlerinde işsizimizin yanında olabilmek için durmaksızın çalışıyor.

Bu çalışmalar, her bir işsizimiz evine ekmek götürebilir duruma gelene kadar sürecektir.

İŞKUR faaliyetleri sonucu yüzbinlerce işsizimiz kendi aşını, ekmeğini kazanmaktadır. 2003’te 65 bin kişiyi istihdam eden İŞKUR, geçen yıl 550 bin, bu yılın ilk 11 ayında ise 630 bin işsizi işe yerleştirmiştir.

Modern kamu istihdam kurumu olma yolunda, klasik hizmetlerinin yanı sıra İŞKUR, iş arayanlar, işverenler ve ilgili kurum/kuruluşlarını bir araya getiren farklı mekân ve platformlarda da yer almaktadır.

Değerli Katılımcılar, Saygıdeğer Misafirler,

Bu yönde geliştirilen faaliyetlerden biri de kuşkusuz burada canlı bir örneğini gördüğümüz istihdam fuarlarıdır.

İş arayan ile işvereni aynı çatı altında aracısız buluşturan İŞKUR ve il bazındaki ortaklarımıza, işsizlikle mücadele çabasını pekiştirici bu etkinliklerinden dolayı tebrik ediyorum.

Bu fuar en başta iş arayan vatandaşlarımızı aracısız olarak işverenlerle buluşturacak, onların İzmir ilinde bulunan firmaları tanımalarını sağlayacaktır.

Böylelikle iş arayanlar iş başvurusu yapabilecek, staj olanaklarından ve kariyer imkânlarından yararlanabileceklerdir. İşverenler de iş arayanlara kendilerini ifade etme imkanı bulmuş olacaklardır.

İlk kez 2010 yılında 10 ilde düzenlemeye başladığımız istihdam fuarlarının sayısı yıldan yıla artmıştır.

2011 yılında 16’ya ulaşan bu sayı, 2012 yılında 27’ ye çıkmıştır.

2013 yılında ise bu etkinliğin 30 ilimizde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Değerli Katılımcılar, Saygıdeğer Misafirler,

Amacımız İzmir gibi istihdam alanında belirli potansiyeli olan illerimizde bu etkinlikleri her yıl gerçekleştirerek bir gelenek hâline getirmektir.

Çalışmada emeği geçen tüm yetkililere, kurumlara ve yerel ortaklarımıza, özverili çalışmaları nedeniyle İl Müdürlüğümüz personeline ve tüm katılımcılara, Bakanlığım ve şahsım adına teşekkür ediyorum.

İzmir istihdam fuarının tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.''dedi.

Etkinlik sonrası en çok istihdam sağlayan 25 şirkete ödüllerini veren ÇSGB Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ, TRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.