1. HABERLER

  2. Hastane’de Ketem polikliniği hizmet vermeye başladı

Hastane’de Ketem polikliniği hizmet vermeye başladı

Özellikle de bayanlarda Rahim ve Meme kanseri teşhisini önceden belirlemede büyük rol oynayan Ketem polikliğinde görevli doktor Dr. Aydın Gümüşay ve Başhekim...

A+A-

Özellikle de bayanlarda Rahim ve Meme kanseri teşhisini önceden belirlemede büyük rol oynayan Ketem polikliğinde görevli doktor Dr. Aydın Gümüşay ve Başhekim Meriç Çağrı açıklama yaptı.

 

Belli yaş aralıklarında kanser riskinin fazla olduğunu söyleyen görevli doktor Aydın Gümüşay, yapılan simir, mamografi ve dışkıda gizli kan yöntemleri ile kanser riski taşıyan hastaların belirlendiğini ve bu yolla hastalara gerekli tedavi yöntemleri uygulanarak kanserden koruduklarını söyledi.

 

Başhekim Meriç Çağrı Ağır ise, Ereğli devlet hastanesi neredeyse her gün yeni birimler kazandırdıklarını ve Ketem polikliniğinin ise kanseri önlemede rolünün büyük olduğunu söyledi.

 

Sağlıklı insanların Meme, Rahim ve Kolon kanserine yakalanma riskine karşı  erken teşhis koyduklarını söyleyen Meriç Çağrı Ağır, bu birimi vatandaşlara duyurma noktasında Sağlık müdürlüğü ile organize çalıştıklarını ve hem Hastane içerisinde, aile hekimlikleri ve eczanelerde gerekli uyarıcı levha ve tabelalar ile vatandaşları uyardıklarını söyledi.

 

Teşhis ve tedavi noktasında % 90 oranında başarılı sonuçlar aldıklarını söyleyen Ağır, vatandaşları polikliniğe beklediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.