1. HABERLER

  2. Havuç Hasat Sezonu Bölgemizde Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor...

Havuç Hasat Sezonu Bölgemizde Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor...

İlçemiz Ereğli’de ve Bölgemizde ekimi Mayıs ayında yapılan Siyah Havuçun Kasım Aralık aylarında ise hasatı yapılmaktadır.Siyah inci diye isminden...

A+A-

İlçemiz Ereğli’de ve Bölgemizde ekimi Mayıs ayında yapılan Siyah Havuçun Kasım Aralık aylarında ise hasatı yapılmaktadır.

Siyah inci diye isminden söz ettiren siyah havucun hasat sezonu İlçemiz Ereğli’de ve bölgemizde sezon itibarıyla sürüyor.

Komşu İlçemiz Karapınar’a bağlı Akören bölgesinde havuç tarlasında söküm yapan tarım işçileri ise sorunlarının diz boyu olduğu açıklamasında bulundu. Tarım işçileri havucun yeterli oranda değerlendirilmediği ve çok yönlü bir ürün olduğu bilinmesine rağmen, para etmediğini, mal sahiplerinin mallarını değerlendiremedikleri için işçiler para almada sıkıntı yaşadıklarını dile getirirlerken günlüklerinin az olmasından yakındılar.

Onlar soğuk,yağmur, çamur demeden toprakta yetişen ürünü ekonomiye kazandırmak amacıyla zor koşullarda var güçleriyle çalışan eli nasırlı teyzelerimiz ve bacılarımız alın terlerini emekleriyle bütünleştirerek evlerine helalinden ekmek götürme çabasında.

Onlar Yetkililerin seslerini duymasını üreticinin ve kendilerinin emeklerinin karşılığını almasını istiyorlar.

Siyah havuç ve faydaları

Havuç sadece turuncu renkli bir sebze değildir. Siyah da dahil olmak üzere pek çok rengi vardır. İşte son zamanlarda popülerlik kazanan siyah havuç ve faydaları…

Orta Doğu kökenli olan siyah havucun ilk olarak ülkemizde veya Suriye topraklarında yetişmiş olacağı düşünülüyor.

Siyah havuçta bulunan antosiyaninler, antioksidan özelliğiyle bilinir. Havuca siyah rengini veren bu maddelerin Alzheimer gibi nörolojik rahatsızlıklara iyi geldiği düşünülmektedir. Ayrıca kemoterapi esnasında hasar gören hücrelerin iyileşmesine de katkı sağlamaktadır.

Siyah havuç şalgam olarak ve özütü genellikle gıda boyası üretiminde kullanılmaktadır.

Tarım İşçilerine Allah kolaylıklar versin diyor ve bereketli olsun diyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.