1. HABERLER

  2. KRALİÇEYE SON GÖREV

KRALİÇEYE SON GÖREV

Dün sabah kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden ve kimsesiz olan 84 yaşındaki kadını devlet ve esnaflar el ele vererek defnetti.Alınan bilgiye göre Selanik...

A+A-

Dün sabah kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden ve kimsesiz olan 84 yaşındaki kadını devlet ve esnaflar el ele vererek defnetti.

Alınan bilgiye göre Selanik doğumlu olan ve isminin Nurdanur İyiaktaş olduğu belirtilen 4 çocuk annesi yaşlı kadını esnaflar ve Aile Sosyal Politikalar ilçe Müdürlüğü el ele vererek 500 Evler mahallesinde bulunan Kimsesizler mezarlığına defnettiler. Yaklaşık 30 yıldan bu yana Ereğli’de kendisine tahsis edilen tek odalı evde yaşayan ve hiçbir geliri olmadığı için vatandaşların yardımı ile hayatta kalan Nurdanur İyiaktaş’a bir ay önce Devlet sahip çıkmıştı. Adli dengesini kaybettiği için Rehabilitasyon merkezinde kalan Nurdanur İyiaktaş’ın dün sabah kalp yetmezliği nedeniyle öldüğü belirlendi. Nüfus kayıtlarında kadının iki eşinden toplam 4 çocuk sahibi olduğu ve çocukların kadına sahip çıkmadıkları için Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü tarafından Rehabilitasyon merkezine alındığı belirtildi.

Ölümünün duyulması üzerine Kaymakamlık, Belediye ve esnafların adeta seferber olduğu Nurdanur İyiaktaş’ın cenazesine Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkan Yardımcısı Agâh Taşkın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli ilçe Müdürü Osman Tezcan ve vatandaşlar katıldı. 500 evler mahallesinde bulunan Kimsesizler mezarlığına defnedilen İyiaktaş’ın mezar taşını ise esnaflar yaptıracak.Nüfus kayıtlarından bir oğlunun öldüğü belirtilen ve bir kızının ise İzmit’te yaşadığı öğrenilen İyiaktaş’ın diğer iki çocuğuna ise ulaşılamadı.

İzmit’te ki kızına ulaştık fakat kendisi ‘Benim öyle bir annem yok’ dediği için bizde esnaflar ile el ele vererek teyzemizi defnettik diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ereğli ilçe Müdürü Osman Tezcan Nurdanur teyzemizin evine sık sık Evde Bakım Hizmeti kapsamında personel gönderip temizliğini yapıyorduk fakat 1 ay önce rahatsızlanması nedeniyle kendisini önce hastaneye ardından Rehabilitasyon merkezimize almıştık, teyzemiz dün sabaha karşı hayatını kaybetti ölümünü duyan Kaymakamımız Şakir Erden bey başta olmak üzere Belediye ekipleri de seferber oldu, teyzemizin mezar taşını ise esnaflar yaptıracak kendisine Allah’tan rahmet diliyor tüm uğraş veren esnaflara ise teşekkür ediyorum diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.