1. HABERLER

  2. Havuç Tohumları Toprak İle Buluştu

Havuç Tohumları Toprak İle Buluştu

İçerisinde bulunduğumuz ekim sezonu itibarı ile İlçemiz Ereğli de ve Komşu ilçemiz Karapınar da çiftçi tohumları toprak ile buluşturuyor. Havaların...

A+A-

İçerisinde bulunduğumuz ekim sezonu itibarı ile İlçemiz Ereğli de ve Komşu ilçemiz Karapınar da çiftçi tohumları toprak ile buluşturuyor.

 

Havaların ısınması ile birlikte Ereğli’de ve Bölgemizde  tarlalarda ve bahçelerde hareketlilikler yoğun bir şekilde artarken Siyah inci olarak bilinen Havuç tohumlarını toprak ile buluşturan havuç üreticisi yine tedirgin yine ürkek oldukları gözlerden kaçmadı.

Çünkü geçen yıl onların göz nuru el emekleri tarlada kalan havuçlarından gördükleri zararları onlar unutamıyor, dolayısı ile yeni sezonda da ekimini yaptığı havucun gelecegine pek umutlu olmadıkları ise onların konuşmalarına yansıyor.

Komşu ilçemiz Karapınara baglı Akören mah. havuç ekimi yapan çiftçi ise yeni sezona pek umutlu bakmıyor, çünkü giderlerin yüksekliği ve havuç alımı yapan tüccarların mallarını öldü fiyatına almak istemeleri ve aldıkları havucun ödemelerini ise uzun vade olarak atmaları ise onlara ayrı bir külfiyet oluşturuyor adeta malı ile perişan oluyor çiftçi, umarızki çiftçinin halinden anlayan ve onların mallarının gerçek değerini veren hayırlı ve insaflı tüccarlar, üreticinin sorunlarına çözüm olur diyor ve bol bereketli bir yıl olmasını bütün çiftçilerimiz adına, Allah’tan temenni ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.