1. HABERLER

  2. HAVUÇ ÜRETİCİSİ DERTLİ!...

HAVUÇ ÜRETİCİSİ DERTLİ!...

Ereğli ve bölgemizin önemli mahsullerinden olan siyah havuç üreticisi yine hayal kırıklığına uğradı.Onlar soğuk kar kış demeden emeklerinin karşılığını...

A+A-

Ereğli ve bölgemizin önemli mahsullerinden olan siyah havuç üreticisi yine hayal kırıklığına uğradı.

Onlar soğuk kar kış demeden emeklerinin karşılığını alabilme uğruna var güçleriyle çalışmalarını soğuk havada sürdürürlerken ektikleri havuç’un para etmemesi nedeniyle zor durumda olduklarını söyleyerek, sorunlarına çözüm bulunması konusunda serdenişte bulundular.

Siyah Havuç yetiştiricisi girdilerinin oldukça yüksek olması nedeniyle para etmeyen havucu birilerinin piyası yönlendirdiğinden dert yanan üretici bu insanlar çok sayıda havuç üreticisini zor durumda bırakarak kendi çıkarlarından başka bir düşünceleri olmayan kişilerin söyleyen havuç üreticisi sorunlarının diz boyu olduğunu söyleyerek umutlarının bir başka bahara kaldığını söyleyen üretici yine boynu bükük kaldı.

Tüccarların 350 Krş. geçmeyen sözleşme fiyatlarıyla havuç aldığına değinen çiftçi lodo yaptıkları halde umutlarını ileriki günlere taşıyarak şanslarını denediklerini belirtirken yine olmadığını söyleyen siyah havuç üreticisi bizi bu kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen acımasız tüccarların elinden kim kurtaracak diye seslerini duyurmak istediler.

Yine havucun para etmemsinin yanı sıra hırsızların kuyularda bulunan sulama sistemlerindeki elektrik hatlarını çalan trafo hırsızlarıylada başlarının belada olduğunu söyeyerek üreticinin derdinin çok olmasıyla üreticiye bir dokun bin ah işit tabiri caizse, onların derdi büyük bankalardan aldıkları krediler ile ektikleri ürünleri para etmeyince bir de hırsızlarla başları belada oldukları göründü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.