1. HABERLER

  2. KONYA

  3. HAYIRLI OLSUN
HAYIRLI OLSUN

HAYIRLI OLSUN

DSYB, Konya’ya tam donanımlı süt analiz laboratuvarı kazandırıyor

A+A-

Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, “Üreticimize yıllık ek destekleme sağlayacak tam donanımlı süt analiz laboratuvarını bölgemize kazandırıyoruz” dedi.

Başkan Edip Yıldız, yaptığı açıklamada, DSYB olarak ıslah amaçlı çiğ süt analizi projesini bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

“ÜRETİCİLERİMİZ DAHA FAZLA DESTEK ALACAK”

Analiz sonuçlarının online olarak DSYB laboratuvarından e-Islah sistemine aktarılacağını ifade eden Başkan Edip Yıldız, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan, ‘İşletme ve İnek Sütü Numunelerinde Süt İçerik Analizi İşbirliği Protokolü’ kapsamında kurulan laboratuvarımızda, çiğ süt numunelerinde yağ, protein, kuru madde, somatik hücre sayımı analizleri yapılmaktadır. Çiğ süt analizi ile bakanlığımız tarafından planlanan ve 2022 yılından itibaren tüm illerde uygulanacak süt kalitesine bağlı ilave çiğ süt desteğinden yetiştiricilerimiz faydalanacaktır. Halen uygulanmakta olan ıslah amaçlı süt analiz desteği için laboratuvarımız üyelerimizin hizmetinde olacaktır. Bu sayede bölge işletmelerinin süt kalitesi belirlenmiş olacak ve yetiştiricilerimiz daha fazla destek almış olacaklardır. Ayrıca kriterlere uygun olan işletmelerimize, inek ve süt numuneleri için Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından hayvan başına 150 liraya kadar ıslah amaçlı çiğ süt analiz desteği ödenecektir.”

131441072_2955707841382766_1452591353921439241_o.jpg

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.