1. HABERLER

  2. Hayvandan İnsana Geçen Hastalıklar Konusunda Bilinçlendirme Çalışması

Hayvandan İnsana Geçen Hastalıklar Konusunda Bilinçlendirme Çalışması

            Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından...

A+A-
            Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından ilköğretim öğrencilerini bilinçlendirmeyi hedefleyen, Veteriner Halk Sağlığı ve Zoonoz Hastalıklar Projesi kapsamında 2 bin 200 öğrenciye ulaşılacak.

 

 

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü tarafından, halk ve hayvan sağlığını korumaya yönelik ilköğretim öğrencilerini bilinçlendirmeyi hedefleyen, “Veteriner Halk Sağlığı ve Zoonoz Hastalıklar Projesi”nin açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, insanın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının en önemli hakkı olduğunu belirterek, bu konunun yönetenlerin sorumluğu olduğunu ifade etti.

Veteriner Halk Sağlığı ve Zoonoz Hastalıklar Projesi’nin hayvan sağlığı ve hayvandan insana bulaşan hastalıklar konusunda farkındalık oluşturacağını kaydeden Başkan Akyürek, insan ve toplum sağlığını tehdit eden konularda yeni bir dönem başlatmak gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda 2 bine yakın köpek ve 500’e yakın kedi bulunduğunu, bakımlarının ve takiplerinin yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın tamamında bunun yapılması gerektiğini vurguladı.

Zoonoz hastalıklar konusunda toplumun büyük çoğunluğunun bilgi eksikliği olduğunu belirten Başkan Akyürek, konuyla ilgili eğitici yayınların ve bilinçlendirme çalışmalarının faydalı olacağını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güner, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Özer, Konya Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürü Emine Çiftçi ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

2 BİN 200 ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK

Veteriner Halk Sağlığı ve Zoonoz Hastalıklar Projesi kapsamında Konya merkezdeki 13 okulda 2 bin 200 öğrenciye ulaşılarak hayvandan insana geçen hastalıkların bulaşma ve bunlardan korunma yolları ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.