1. HABERLER

  2. HÜSEYİN OPRUKÇU HELALLİK İSTEDİ

HÜSEYİN OPRUKÇU HELALLİK İSTEDİ

30 Mart Mahalli İdareler seçiminde MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Oprukçu kendisine destek olan partililerle bir araya gelerek “helallik”...

A+A-

30 Mart Mahalli İdareler seçiminde MHP Ereğli Belediye Başkan Adayı olan Hüseyin Oprukçu kendisine destek olan partililerle bir araya gelerek “helallik” istedi. Oprukçu “Bana ve partime sahip çıkarak onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Ereğli Kültür Düğün Salonunda partililerle bir araya gelen Oprukçu, “Seçimler gelip geçecektir. Her seçimin kazananı ve kaybedeni olacaktır. Ereğli’de 2009 yılında AKP rüzgarının estiği bir dönemde bizi Ereğlililer Belediye Başkanı seçerek onurlandırdı. Belediye Başkanı seçildikten sonra Ereğliler ve bize inanan ve güvenen MHP’ye gönül vermiş olan Oprukçu ve yol arkadaşlarını şereflendirmişlerdir. Bizde bu şerefe toz kondurmadık. Bir çok Belediye Başkanının hayali olan projeleri hayata geçirerek Ereğli’de MHP’nin yüz akı olduk. Şimdi diyeceksiniz ki, AKP rüzgarının estiği bir demde, bir dönemde MHP’yi görevlendiren Ereğli 2014 yılında AKP’nin aleyhine rüzgarlar eserken seçimi nasıl aldı.

Bu seçimi kazananı Özkan Özgüven değil, Zorlu değil. Kaybedeni Oprukçu ve MHP’de değil. Biz YSK’ya itirazımız yaptık. Tek istediğimiz oyların yeniden sayılmasıdır. İtidal ve sabırla bugünlere geldik. İstedik ki, demokrasi kendi adabıyla kendi usulüyle işlesin. Ama bir siyasi süreç düşünün meşrutiyeti tartışılsın. AKP’nin Belediye Meclis Üyelerinin adlığı oy adayının oyundan 6 binden fazla. 4 binin üzerinde geçersiz oy var iptal sebebi yok. Okulda kullanılacak oy kahvehanede kullanılıyor bununla ilgili tutanak yok. Kabul edelim ki biz sandıklara sahip çıkalım dedik ama gördük ki sandıklara sahip çıkamamışız” dedi.

Oprukçu 40 yıldır dava adamlığı mücadelesi verdiğini belirttiği konuşmasında, Seçim sürecinde dava adamlığı yaparlar diye düşündüklerim ihanet etti. Onları affetmemiz mümkün değil. Özgüven mazbatasını aldı. Şunu unutmasın yol arkadaşlarını satanların bir gün onu da satacağından şüphesi olmasın” diye konuştu.

Oprukçu 238 yılla yargılandığı davalardan beraat ettiğini de ifade ettiği konuşmasında, “Bu davalar benim şerefimdir. 4 yıldır süren bu dava beraatımla sonuçlandı. Ama bu davanın bir görev şehidi var. O şehidi unutmak, yaşanan acı ve ızdırapları unutmak mümkün değildir. Hatırlayın seçim sürecini vekil bu süreçte bazı tapeler okudu. O tapelerden ben beraat ettim. Hani suçum nerede?” dedi.

Oprukçu, ailesi ile birlikte Umre’ye gideceğini ifade ederek, “Herkesten hellalik istiyorum. Hakkınızı helal edin” dedi ve MHP İlçe Teşkilatına herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından Oprukçu kapıda herkesle tek tek tokalaştı ve davetlileri uğurladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.