1. HABERLER

  2. Konya, Türkiye’nin İnci Tanesidir

Konya, Türkiye’nin İnci Tanesidir

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi,...

A+A-
            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi ile Yaşlı ve Engelliler Eğitim, Araştırma ve Bakım Vakfı arasında “Yaşlılara ve Engellilere Yatılı/Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Hizmet Merkezi Yapılmasına İlişkin İşbirliği” protokolü imzalandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Konya’nın medeniyetimizin köşe taşlarından, Türkiye’nin inci tanesi şehirlerinden olduğunu belirterek, Konya’yı son gelişinden bu yana gelişmiş, ilerlemiş ve çehresini geliştirmiş olarak bulduğunu söyledi.

 

Çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya merkezde hizmet çıtasını bir hayli yükselttiklerini, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 40 bin 814 kilometrekarelik bir alana hitap edecek şekilde planlama yaptıklarını söyledi.

Belediyecilik anlayışında fiziki belediyecilikle birlikte sosyal ve kültürel belediyeciliğin de eş zamanlı yürümesinin ve aynı seviyede gitmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya olarak bunu dikkate alarak çalıştıklarını dile getirdi.

KONYA, MEDENİYETİMİN KÖŞE TAŞLARINDANDIR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da Konya’nın medeniyetimizin köşe taşlarından, Türkiye’nin inci tanesi olan çok önemli şehirlerden olduğunu belirterek, yeniden Konya’da olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Konya’yı son gelişinden bu yana gelişmiş, ilerlemiş ve çehresini geliştirmiş olarak bulduğunu kaydeden Bakan İslam, “Bununla iftihar ettim. Konya’daki belediyelerimiz çok güzel çalışıyor. Bakanlığımız ile de çok güzel ilişkileri var. Sosyal belediyeciliği çok güzel uyguladıkları için sürekli alışveriş içindeyiz. Konya ile yaptığımız işlerden son derece memnunuz. Bu tür çalışmalar halka bir an önce ulaşmamızı sağlıyor” diye konuştu.

Bakan İslam, konuşmasının sonunda Sarayönü’nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZANLANDI

Konuşmaların ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Yaşlı ve Engelliler Eğitim, Araştırma ve Bakım Vakfı (YEBAV) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ağırbaşlı arasında “Yaşlılara ve Engellilere Yatılı/Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Hizmet Merkezi Yapılmasına İlişkin İşbirliği” protokolü imzalandı.

Bakan Ayşenur İslam, protokol sırasında yaptığı konuşmada tam bir işbirliği ve güçbirliğini hayata geçirdiklerini belirterek, bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi.

Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a KOMEK’te yapılmış bir tablo hediye etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.