1. HABERLER

  2. Huzurevi Sakinlerine Down Cafe’de Yemek İkram Edildi

Huzurevi Sakinlerine Down Cafe’de Yemek İkram Edildi

Huzurevi Sakinleri Down Cafe’de Yemek Yedi Ereğli Vasfiye Ergin Huzurevi sakinleri Ereğli Down Cafe’de düzenlenen programda protokol üyeleri ile birlikte...

A+A-

Huzurevi Sakinleri Down Cafe’de Yemek Yedi Ereğli Vasfiye Ergin Huzurevi sakinleri Ereğli Down Cafe’de düzenlenen programda protokol üyeleri ile birlikte yemek yedi.

 

Ereğli Down Cafe’de düzenlenen programa Kaymakam Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Rahim Çimen, Down Cafa Koordinatörü Vefa Demirkıran, Huzurevi Müdürü Cumali Akça ve Huzurevi sakinleri katıldı. Programda konuşan Cafe Koordinatörü A. Vefa Demirkıran, “ Konya Ereğli Down Cafe özel gençlerle korumalı işyeri olma yolunda iki yıldır kaliteli hizmet veriyor. Ereğli Sevgi Down Cafe, Ereğli Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin Servis Hizmetleri ve Mutfak Hizmetleri Mesleki Eğitim Programlarının Uygulamalı eğitim faaliyetlerinin halka açık eğitim anlayışıyla gerçekleştirildiği örnek bir eğitim modeli. Ereğli Sevgi Down Cafe’de 2012-2013 eğitim öğretim yılında 42 okul öğrenci ve öğretmenleri tarafından ziyaret edildi. Ereğli halkının büyük beğenisini kazandı. Bu yönüyle Ereğli Down Cafe engellilerle ilgili toplumda büyük bir farkındalık çalışmasına da imza attı. Vasviye Ergin Huzurevi Vakfı Vakıf tüzükleri gereği Down Cafeye erzak yardımında bulunmakta olup Korumalı İşyeri sürecinde de ortak çalışma yürütme yönünde fikir birliğine varmıştır. Bu anlamda desteklerinden dolayı Vasviye Ergin Huzurevi Vakfı Başkanı Nihat Özdemir beye ve Huzurevi müdürümüz Cumali Akçay beye çok teşekkür ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere destek olan Sabancı Vakfına, Milli Eğitim Bakanlığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza, Konya Valiliğine, Ereğli Kaymakamlığına, Ereğli Belediye Başkanlığına ve Ereğli Milli Eğitim Müdürlüğüne okulumuz, derneğimiz ve Özel Gençlerimiz olarak sonsuz şükran duygularımızı arz ediyoruz” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise Ereğli Down Cafe’nin faaliyetlerine destek olan Huzurevi yönetimine teşekkür ederek, yaklaşan Yaşlılar Haftası münasebeti ile de kısa bir açıklama yaptı. “ Birgün hepimiz yaşlanacağız” diye konuşan Özgüven, yaşlılık olgusunun bireylerde çok farklı bir izlenimi beraberinde getirdiğini söyledi. Sosyal Belediyecilik anlayışı Ereğli Belediyesi’ni bölgede parmakla gösterilen bir kurum haline getireceklerini açıklayan Özgüven, belediyede yönetim anlayışlarının empati üzerine kurulacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.