1. HABERLER

  2. İLÇE TARIMDAN AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

İLÇE TARIMDAN AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Hicri takvimde Muharrem ayına girmemiz dolayısıylaözellikle birlik ve beraberliğin sağlanması  amacıyla Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN’in himayelerinde...

A+A-

Hicri takvimde Muharrem ayına girmemiz dolayısıylaözellikle birlik ve beraberliğin sağlanması  amacıyla Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN’in himayelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğü tarafından “Aşure Günü” düzenleniyor.

15 Kasım 2013 Cuma Günü Saat 14.00’da Belceağaçta yeni hizmete giren Chery Garden OteldeEreğli Kaymakamı Şakir ERDEN’in himayesinde gerçekleştirilecek “Aşure Günü” etkinliği ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN, “Mübarek Muharrem ayına girmemiz sebebiyle İlçe Müdürlüğü olarak Aşure günü düzenliyoruz. Bu etkinliğimizde amacımız misafirlerime hem aşure ikramı yapmak, hem de Ereğli’de bulunan kadın çiftçilerin bir araya gelmesini sağlamak. Kadın çiftçilerimizle Ereğli merkezinde yaşayan diğer kadınlarımızı bir araya getireceğimiz bu etkinlikte birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini göreceğiz.” dedi ve çiftçi kadınların köylerinde yapacakları Aşurelerle etkinliğe katkıda bulunacaklarını ve bu aşureleri tatmak için Ereğlili hemşehrilemizi bu etkinliğe beklediklerini söyledi.

Ayrıca bu etkinliği daha da keyifli hale getirmek amacıyla sembolik olarak en güzel aşurenin seçileceğini ifade eden ÖZGÜVEN, bu sembolik yarışmaya katılan bayanlara Ereğli’de ki bazı kurum ve kuruluşların destekleriyle küçük birer  hediyenin takdim edileceğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan ÖZGÜVEN, 15 Kasım Cuma günü düzenleyecekleri “Aşure Günü” etkinliğine tüm Ereğli halkının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.