1. HABERLER

  2. İlçe Tarımdan Önemli Açıklamalar

İlçe Tarımdan Önemli Açıklamalar

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Murat KURT, “Yürürlüğe giren bu tebliğlere göre kabul edilen proje...

A+A-

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür vekili Murat KURT, “Yürürlüğe giren bu tebliğlere göre kabul edilen proje başvuruları, yüzde 50 oranında hibe desteği almaya hak kazanacak. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için KDV hariç 100 bin lirayı, tüzel kişiler için KDV hariç 200 bin lirayı geçemeyecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından her yıl çiftçileri teşvik etmek, yeni ürünler ekmeye yönelmelerini sağlamak amacıyla birçok dalda desteklemeler veriliyor.

Bu desteklemelerin en temeli olan Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklemelerinde başvuru süresi son günü 30Mayıs 2014Cuma mesai bitimidir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılığı Ereğli İlçe Müdür vekiliMurat KURT, çiftçilerin bir an önce 30Mayıs Cuma mesai bitimine kadar ÇKS dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini, aksi halde 2014 yılına ait birçok desteklemeden faydalanamayacaklarını belirtti.

İlçe Müdür vekiliMurat KURT,2014 ÇKS dosyalarını yaptırmamışlarsa desteklemelerden faydalanamayacaklarını vurgularken aynı zamanda 2014 yılında baharlık sertifikalı tohum desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerimizin faturaları ile güzlük sertifikalı tohum desteklemelerinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru süresi içerisinde faturaları ibraz edemeyenlerin faturalarını 30 Haziran 2014 tarihine kadar vermeleri gerektiğinisözlerine ekledi.

Sulama Ekipmanlarına ve Makine Ekipmanlara Yüzde 50 Hibe Desteği

Proje başvuruları başladı. Müracaatlar Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapılacak…

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, Makine Ekipman ile Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı 2014 yılı hibe başvuruları başladı.

Söz konusu desteklerden, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecek. Sulama ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarım üretimi yapabileceklerinin yer alması şartıyla kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerini en az 10 yıl ve üzeri kiralayarak tüzel kişilik olarak başvurabilecek.Ancak süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100.000 TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler.” Dedi.

20Mayıs 2014′te başlayan proje başvuruları, 9Haziran 2014 mesai bitimine kadar sürecek. Programdan faydalanmak isteyenler, müracaatlarını İlçe Müdürlüğümüze yapacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.