1. HABERLER

  2. Sarıkafadan Süt Haftası Açıklaması

Sarıkafadan Süt Haftası Açıklaması

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, Dünya Süt Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.Ercüment Sarıkafa, yaptığı açıklamada,...

A+A-

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, Dünya Süt Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Ercüment Sarıkafa, yaptığı açıklamada, sütün insan sağlığı ve ekonomi üzerindeki etkilerine değindi ve yaşamın her alanında sütün varlığının olduğunu vurguladı.

Ereğli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercüment Sarıkafa, açıklamasında şunlara yer verdi: “Süt, insan yaşamının başlangıcından bitimine kadar temel besin maddelerimizden biridir. İnsanın doğumundan yaşamına kadar, sağlıklı yaşam alanında temin etmemiz gereken temel ihtiyaçtır. Öte yandan insan hayatında gelir temin ederek geçimini sağlama noktasında da önemli güç olan süt, içerdiği vitamin ve protein açısından da zihinsel gelişimde önemli bir faktördür” dedi.

Dünya Süt gününe de değinen Ercüment Sarıkafa, “Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla her yıl 21 Mayıs tarihi "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında bütün üye ülkelerde kutlanması kararı aldığı "Dünya Süt Günü", 1991 yılında ülkemizde de kabul edildi. 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21 - 28 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta da ‘Süt Haftası' olarak kutlanıyor” dedi.

Süt üretiminin ve tüketiminin teşvik edilmesi gerektiğini de belirten Sarıkafa, “Ereğli, süt üretimi alanında kilit noktalardan bir yer. Türkiye’de süt üretiminde önemli bir yere sahip olan Ereğli’de, süt üretimini artırmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Birlik olarak Ereğli’yi süt üretiminde daha da ileriye götürmek için gereken her türlü proje ve çalışma yapılacak” dedi.

ercument-sarikafa

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.