1. HABERLER

  2. “Kadına Şiddeti Kınıyorum”

“Kadına Şiddeti Kınıyorum”

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak şiddeti kınadı.Özgüven, sadece savaşlarda...

A+A-

Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak şiddeti kınadı.

Özgüven, sadece savaşlarda değil, barış zamanlarında da sistemin, törenin, inançların mağduru olan kadınların ailenin, toplumun elinde her türlü baskıya, ayrımcılığa, şiddete maruz kaldığını belirttiği mesajında, “Kadının birey olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir. Kadının sorunlarının yalnızca aile içinde olmadığı, yaşamın her alanında olduğu anlaşılmalıdır. Ülkemizin yakın tarihinde toplumun hafızasına kazınan kadına yönelik şiddet ve bu şiddetin ulaştığı en son boyut olarak kadın cinayetleri kanayan yara durumuna gelmiştir. Kadınlarımıza dayatılan bu yaşama karşı olduğumuzu, kabul etmediğimizi, kadına şiddetin her türlüsüne karşı çıktığımızı, yaşanılabilir bir dünya ve eşit cins yaşamı için tüm kadınlarımızın arkasında ve destekçisi olacağımızı ve kadına yönelik şiddete son verilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.