1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. “Kadınlarımız Baş Tacımızdır”
“Kadınlarımız Baş Tacımızdır”

“Kadınlarımız Baş Tacımızdır”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 8 Mart Dünya kadınlar Günü sebebi ile yaptığı açıklamada Türk Kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 8 Mart Dünya kadınlar Günü sebebi ile yaptığı açıklamada Türk Kadınlarının Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yaptığı yazılı açıklamada; “Bir toplumu dinamik yapan ve bilinçli nesiller yetişmesini sağlayan kadınlardır” dedi.

Açıklamasında, Türk Kadınının, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı gördüğünü vurgulayan Başkan Oprukçu, “Tarihin her devrinde Türk kadını, Türk aile ve toplum yapısının en müstesna mevkisinde bulunarak takdir edilecek fedakarlıklar ortaya koymuştur. Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadınlarımız, Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı oldu. İstiklal Savaşı’nda canını gayretini ortaya koyan Türk Kadını, aynı zamanda bu vatan ve millet için canını feda etmeye hazır nesilleri de yetiştirmişlerdir. Bu açıdan inancımızın ve kültürümüzün bir gereği olarak kadınlarımız bizim baş tacımızdır” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu mesajında ayrıca şöyle dedi;

“Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır. Türk Kadını, Büyük Atatürk sayesinde medeni ve siyasi haklarına 3 Nisan 1930, seçme ve seçilme hakkına ise 5 Aralık 1934 yılında kavuşmuştur. Bu tarihlerde göstermektedir ki; Türk toplumu, kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir.

Bu nedenle kadınlarımızın sadece bir gün hatırlanmasını doğru bulmuyorum. Türk Kadını, Cumhuriyet’in kurulmasına takiben elde ettiği haklara, bugün eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmişler, ülkemizde ve dünyada sesimizi duyurmuşlar, modern Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Türk Kadını, elde ettiği hakları sonuna kadar korumalı ve daha da geliştirmelidir. Kadınların hürriyet ve eşitlik mücadelesinin bir simgesi olan 8 Mart tarihinin tüm kadınlara mutluluk ve esenlikler getirmesini diliyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.