1. HABERLER

  2. Kapalı Sulama Sistemi Türkiye’ye Örnek Olacak

Kapalı Sulama Sistemi Türkiye’ye Örnek Olacak

Ereğli’de uygulanacak olan Kapalı Sulama Sistemi Projesi hakkında Aksaray DSİ Yetkilileri Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’den proje hakkında...

A+A-

Ereğli’de uygulanacak olan Kapalı Sulama Sistemi Projesi hakkında Aksaray DSİ Yetkilileri Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven’den proje hakkında bilgi aldılar.

Başkan Özgüven’i makamında ziyaret eden Aksaray DSİ Müdürlüğü Yetkilileri Ayfer Karlı ve Alp Kaan Batur ile Aksaray Sağ Sahil Sulama Birliği Müdürü Sami Örün, Ereğli’de uygulanacak olan Kapalı Sulama Sistemi Projesi hakkında bilgi aldılar ve bu projenin Türkiye’ye örnek olacağını ifade ettiler.

Ereğli DSİ Müdürü Hikmet Demet ve Şube Müdürü Ahmet Bayram’ın da iştirak ettiği ziyarette konuşan Başkan Özgüven, 450 bin dekarlık sahada hayata geçirilecek olan projenin maliyetinin ise yaklaşık 300 milyon TL olduğunu söyledi.

Sulama Birlikleri ve DSİ tarafından imzalanan protokol kapsamında %1’lik dilimin ödenmesinin ardından projenin ihale sürecinin başlayacağını vurgulayan Özgüven, “Proje Türkiye’de bir ilk olacak. Ereğli bu proje ile geleceğini inşa edecek. Uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz projenin geldiği nokta çok büyük önem taşıyor. Ereğli bu işe inandı ve somut bir noktaya taşıdı. Vahşi sulamanın getirdiği külfeti ortadan kaldıracak, ürün verimi ve kalitesini artıracak kapalı sulama sistemi projesinin ihale sürecinin kısa sürede tamamlanarak çalışmaların başlamasını bekleyeceğiz” dedi.

Aksaray DSİ Yetkilileri Karlı ve Batur ile Aksaray Sağ Sahil Sulama Birliği Müdürü Sami Örün’e projenin teknik detaylarını kapsayan bilgilerin aktarıldı.

Aksaray DSİ Yetkilisi Alp Kaan Batur, bu projenin Türkiye için örnek olacağını belirterek, “Ereğli’de hayata geçecek bu proje ile Ereğli’nin tarımsal anlamdaki çıtası çok daha üst noktalara taşınacak. Ereğli’ye hayırlı olsun” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.