1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Kış Aylarında Sokakta Yaşayan Hayvanları Unutmayalım
Kış Aylarında Sokakta Yaşayan Hayvanları Unutmayalım

Kış Aylarında Sokakta Yaşayan Hayvanları Unutmayalım

Kış aylarının gelmesiyle sokakta yaşayan hayvanların en zor dönemi başladı. Vücut ısılarını korumak ve yemek bulmak için diğer aylardan daha fazla enerji harcaması gereken hayvanlar, aynı zamanda kendilerine kötü davranan insanlarla da mücadele etmek zoru

A+A-

Kış aylarının gelmesiyle sokakta yaşayan hayvanların en zor dönemi başladı. Vücut ısılarını korumak ve yemek bulmak için diğer aylardan daha fazla enerji harcaması gereken hayvanlar, aynı zamanda kendilerine kötü davranan insanlarla da mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

Sert geçen kış aylarında sokakta yaşayan hayvanlar için biz insanların yapacağı birçok şey var.

-Sokağınızda yaşayan hayvan dostlarınızı doyurun

Yine plastik büyükçe bir şişeyi ikiye keserek işlevsel yemek kapları yapabilirsiniz. Evdeki artan yemekleri çöpe atmak yerine ayrı bir poşette biriktirin ve sokağın çöp tenekesinden uzak bir bölgeye yerleştirin. Bazı büyük marketlerde indirime giren kedi, köpek maması bulabilirsiniz. Eğer ki mama alamıyorsanız, bir parça kemikle beraber pişireceğiniz makarna, sokak hayvanlarına sandığınızdan daha fazla yarar sağlar. Hayvanlara bozuk yemek vermemeye dikkat edin. Soğuk havalarda direnci azalan hayvanlar için bir ishal vakası bile ölümcül olabilir.

-Sokağınıza su kabı yerleştirin

Kedi, köpek ve kuşların kış ayları dışında su kaynağı olarak kullandığı küçük birikintiler kış aylarında donduğundan su bulmaları zorlaşır. Büyük bir pet şişeyi yarıya keserek iş görecek bir su kabı yapmış olursunuz. Kaba sıcak su koyarak daha uzun süre içilebilir halde kalmasını sağlayabilirsiniz. Sokağınızdaki komşularınızla iş birliği yaparak su kabının sürekli temiz ve dolu kalmasını sağlayabilirsiniz.

-Aracınızı çalıştırmadan aracınızın içini ve dışını kontrol edin

Kış aylarında araç sahiplerinin araçlarını çalıştırmadan içine ve etrafına bakmaları gerekmektedir. Çünkü soğukta üşüyen hayvanlar, ısınmak amacıyla aracın içine ya da etrafına sığınmış olabilirler. Bu nedenle aracınızı çalıştırmadan önce kontrol etmeniz gerekmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.