1. HABERLER

  2. Konferans Büyük İlgi Gördü

Konferans Büyük İlgi Gördü

Özgüven; “Hz. Peygamberi Rehber Edinmeliyiz”Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Günümüzde Hz. Peygamberi Anlamak” konulu Mevlit Kandili konferansı...

A+A-

Özgüven; “Hz. Peygamberi Rehber Edinmeliyiz”

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Günümüzde Hz. Peygamberi Anlamak” konulu Mevlit Kandili konferansı Ereğli Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman tarafından verilen konferansa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, CHP ilçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, Belediye Meclis Üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginin yoğun olduğu konferansın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Hz. Peygamberimizi rehber edinmeden doğru yola varmak mümkün değildir” diyerek konferansa katılan herkese teşekkür etti.

Konferansın konuşmacısı Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman ise “Bu etkinlikler toplumumuzda Peygamberimizin yüce kişiliğinin, örnek hayatının ve onun rehberliğinin doğru bir şekilde anlaşılmasına, onun öncülüğünü yaptığı ve hepimize tavsiye ettiği huzur ve sevgi ikliminin oluşmasına çok önemli katkılar sunacaktır. Bugün tazimle yâd ettiğimiz sevgili Peygamberimiz insanlık için yeni ufuklar açan, onlara iyilik ve doğruluk yolunda rehberlik yapan, Kutlu Elçiler Zincirinin son halkasıdır. Onun insanlığa tebliğ ettiği ilk mesajından itibaren 23 yıllık Peygamberlik dönemi tüm zamanlara ışık tutan ve rehberlik yapan hakikatlerle doludur” diyerek Hz. Peygamberimizin samimiyeti ve kişiliği hakkında bilgiler verdi.

Yaman’ın konuşmasının ardından konferans Kaymakam Erden’in Prof. Dr. Ahmet Yaman’a çiçek takdimi ile sona ererken konferansa katılan vatandaşlar Başkan Özgüven’e düzenlediği program için teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.