1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Konya Büyükşehir Tarihi Isauria Yolu‘nu Turizme Kazandırıyor
Konya Büyükşehir Tarihi Isauria Yolu‘nu Turizme Kazandırıyor

Konya Büyükşehir Tarihi Isauria Yolu‘nu Turizme Kazandırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın Bozkır İlçesi ile Antalya’nın Akseki İlçesi arasında bulunan Antik Roma Dönemi’nden kalma Isauria Yolu’nu turizme kazandırıyor

A+A-

Türkiye’nin yeni trekking rotalarından biri olma yolunda ilerleyen toplam 174 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolunun 76 kilometrelik bölümünde Türkiye’nin her yerinden 300’ün üzerinde turizm mihmandarı ve profesyonel dağcı 4 günlük dağ yürüyüşü yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Antik Roma Dönemi’nden kalma gerçek bir tarihi yol olan Isauria Yolu’nun tanıtımı için kamplı yürüyüş organizasyonu gerçekleştirildi. Bölgenin tanıtımının yapılması ve turizm faaliyetlerinin artırılması amacıyla Türkiye genelinden katılım sağlanarak gerçekleştirilen organizasyonda turizm mihmandarları ve profesyonel dağcılar 4 günlük dağ yürüyüşü yaptılar. YÜRÜYÜŞE KATILANLAR MEMNUN KALDI 174 kilometrelik tarihi yolun 76 kilometrelik etabında düzenlenen organizasyonla ilgili düşüncelerini aktaran Ali Ziya Yalçınkaya, “Türkiye’nin farklı yerlerinden katılan 300 katılımcıyla birlikte oldukça zorlu, bir o kadar da keyifli bir organizasyon oldu. Desteklerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi. İzmir’den katılım sağlayan Gülgün Çimen, “4-5 yıldır takip ettiğim bir rotaydı burası. Beni asıl çeken enerjisi. Çok esrarengiz, çok mistik, doğayla iç içe bir yerdeyiz. Doyasıya yaşayacağımı düşündüğüm için bu fırsatı değerlendirip katıldım” diye konuştu. Yürüyüşe Kayseri’den katılan Mustafa Kılıçarslan, “Çok harika bir memleketimiz var, vatanımız var. Tarihi dokuların içinde yürüdük. Biraz yorucu oldu ama cennet gibi bir vatanımız var. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Konya’nın Bozkır İlçesi ile Antalya’nın Akseki İlçesi arasında bulunan Isauria Yolu, taş döşemeli yolları, yol üzerinde bulunan sarnıçları, han kalıntıları, kuyuları ve kemerleriyle Türkiye’nin yeni trekking rotalarından bir olma özelliğini taşıyor. Toplamda 174 km uzunlukta olan Isauria Yürüyüş Yolu’nun kalan bölümünün parkur düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.