1. HABERLER

  2. FİNANS

  3. Altın gram fiyatı 5 ayın rekorunu kırdı!
Altın gram fiyatı 5 ayın rekorunu kırdı!

Altın gram fiyatı 5 ayın rekorunu kırdı!

Altın fiyatları neden yükseliyor? Canlı gram, çeyrek, 22 ayar bilezik güncel altın fiyatı 25 Mayıs 2022 bugün ne kadar oldu?

A+A-

Altın fiyatları yeni haftada küresel gelişmelere paralel hareketli seyrediyor. Dün 947'ye kadar geri çekilen altın gram fiyatı, ons tarafından esen rüzgarla 969 TL bandını aşarak 5 ayın rekorunu kırdı. Dünyada merkez bankalarının sıkı para politikasına geçme adımlarına rağmen altın fiyatları, artan resesyon endişlerinin etkisiyle hem ons hem de gram altın tarafında yönünü yukarı çevirdi. Artan altın talebi nedeniyle yaşanan bu oynaklık sonrası Kapalıçarşı'da canlı gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatı sık sık takip ediyor.

Gram altın, altın ons fiyatı ile hareketlendi. Dün gün içinde 947 TL'ye kadar çekilen gram altın öğleden sonraki hareketle 2,5 ayın rekorunu kırmıştı. Altın fiyatları için haftanın 3. işlem gününde de hareketlilik sürüyor. Nitekim altın gram fiyatı bugün 969 TL'yi geçerek 5 ayın zirvesine yükseldi. Peki altın fiyatları neden yükseliyor?

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Gram altın fiyatı için belirleyici olan altın ons fiyat dün üst üste yükselişini 5. güne taşıdı. Bununla beraber yeni günde de gram altın fiyatları 969 TL'yi aşarak geçen yıl Aralık ayından beri gördüğü en yüksek düzeyi test etti. Altın gram fiyatı geçtiğimiz Aralık ayında Kur Korumalı TL mevduat ürünün devreye alınmasından önce 1062 TL'ye kadar yükselmişti.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın uzmanları, dünyada artan enflasyonist baskıları ve resesyon (Ekonomik durgunluk) endişelerinin yatırımcıları temkinli olmaya ittiğini belirterek, güvenli liman altın talebinin arttığını yorumladı.

Bu açıklama faiz artırım sürecinin yaz aylarının ardından yavaşlayacağı beklentisini artırdı. Bu beklenti de piyasalardaki likiditenin bir miktar daha süreceği algısını güçlendirerek altın fiyatları için destek oldu.

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ (TL) 966,90
SATIŞ (TL) 967,11

ÇEYREK ALTIN FİYATI KAÇ TL?

ALIŞ (TL) 1.573,00
SATIŞ (TL) 1.592,00

22 AYAR BİLEZİK FİYATI NE KADAR OLDU?

ALIŞ (TL) 878,41
SATIŞ (TL) 886,29

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 6.286,00
SATIŞ(TL) 6.350,00

ONS ALTINI FİYATI BUGÜN KAÇ DOLAR?

ALIŞ(USD) 1.859,03
SATIŞ(USD) 1.859,31

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.