1. HABERLER

  2. Konya Büyükşehir’den Asfaltta Rekor

Konya Büyükşehir’den Asfaltta Rekor

Konya’da cadde ve yolların standardını yükselten Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında şehir merkezinde 610 bin ton asfalt kullandı. Büyükşehir 10...

A+A-

Konya’da cadde ve yolların standardını yükselten Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında şehir merkezinde 610 bin ton asfalt kullandı. Büyükşehir 10 yılda 4 milyon 110 bin ton asfalt kullanarak Konya tarihinin rekorunu kırdı

Son yıllarda yapılan yatırımlarla cadde ve yolların standardını yükselten Konya Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında şehir merkezinde 610 bin ton asfalt kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, asfalt kalitesinin yükseltilmesi, en iyinin yakalanması ve engelsiz yollar oluşturulması konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bütün şehir girişlerinde ve şehrin önemli caddelerinde büyük çalışmalara imza atıldığını söyledi.

Kaliteden ödün vermeden çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki yaklaşık 1000 kilometrelik cadde ve yolun tamamının elden geçirildiğini ve yenilendiğini ifade etti.

Yapılan yatırımlarla şehrin standardının sürekli yükseldiğini kaydeden Başkan Akyürek, engellilerin kullanımına uygun kaldırımları, bisiklet yolları, peyzaj düzenlemeleri ve asfalt kalitesiyle Konya’nın bu konuda Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

10 YILDA 4 MİLYON 110 BİN TON

Konya Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda şehir merkezinde 4 milyon 110 bin ton asfalt kullandı. Bu rakam 17 milyon 25 bin metrekare alanın kaplanması ve yaklaşık 920 kilometrelik duble yol yapılması anlamına geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.