1. HABERLER

  2. Konya-Hannover Kardeş Şehir Ön Protokolü İmzalandı

Konya-Hannover Kardeş Şehir Ön Protokolü İmzalandı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Almanya’nın Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ile kardeş şehir ön protokolü imzaladı. Başkan...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Almanya’nın Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ile kardeş şehir ön protokolü imzaladı. Başkan Akyürek, kardeş şehir ilişkisinin iki şehre de katkı sağlayacağını belirterek, Konya’nın uluslararası vizyonuna katkı yapacağını söyledi. Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, işbirliğinin her iki şehirde yaşayan insanlar için önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

         Konya Büyükşehir Belediyesi ile Almanya’nın Hannover Belediyesi arasında kardeş şehir ön protokolü imzalandı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’da bulunan Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, Türk asıllı Hannover milletvekilleri Mustafa Erkan, Belit Nejat Onay ve beraberindeki heyeti kabul eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki şehir arasında büyük benzerlikler olduğunu söyledi.

Konya’nın tarihi ve ekonomisi hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, uluslararası alanda da yeni adımlar attıklarını söyledi. Dünya tarihi Şehirler Birliği Yönetim Kurulu’nda Türkiye’yi temsil ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, “Aynı zamanda Dünya İpekyolu Şehirler Birliği’nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesiyiz. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin de bölge eş başkanıyız. Şehrinizle kuracak olduğumuz kardeşlik ilişkisinin, şehrimizin uluslararası vizyonuna katkı yapacağına inanıyoruz. Belediyelerimizin bu işbirliğinden karşılıklı olarak istifade edeceğini ve deneyimlerin paylaşılmasının şehirlerimize katkı yapacağına inanıyorum. Bu işbirliğinin Almanya’da yaşayan Konyalılar ve Türk vatandaşları tarafından önemli olduğunu ve bu gelişmeyi takip edeceklerini düşünüyorum. Almanya’da çalışıp emekli olan Konyalılarla ilgili yapacağımız uyum çalışmalarında da bu kardeş şehir ilişkimizin katkı yapacağını düşünüyorum. İşbirliğinin, şehircilik, mesleki eğitim, yenilebilir enerji ve çevreci beledicilik anlayışı açısından ve daha birçok açıdan iyilikler getirmesini diliyorum” dedi.

Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ise, kardeşlik ilişkileri kapsamında ekonomik ve bilimsel gelişmeler konularında, spor ve kültür alanında etkinliklerde bulunacaklarını belirterek, işbirliğinin her iki şehirde yaşayan insanlar için önemli katkı sağlayacağını dile getirdi.

Hannover bölgesinde 25 bin Türk pasaportu taşıyan insan bulunduğunu kaydeden Schostok, Konya’ya daha büyük heyetlerle gelip somut olarak neler yapılabileceğini görüşmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok, kardeş şehir mutabakat metnini imzaladılar.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, konuğuna ebru tablosu ve Mesnevi’nin Almanca baskısını hediye ederken; Schostok da Başkan Akyürek’e ünlü düşünür Leibniz’in büstü ile Hannover’i anlatan kitap hediye etti.

 

 

alm_pro_b_4 alm_pro_b_1 alm_pro_b_2

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.