1. HABERLER

  2. Türkiye İle Almanya Arasında Dönüm Noktası Olacak

Türkiye İle Almanya Arasında Dönüm Noktası Olacak

            Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ve beraberindeki 80 kişilik...

A+A-

            Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ve beraberindeki 80 kişilik heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi. Alman heyetin onuruna verilen yemekte, gerçekleştirilen ziyaretin ve imzalanacak protokollerin Türk-Alman ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası olacağı vurgulandı.

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ve beraberindeki 80 kişilik heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi.

Alman heyetin onuruna Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Park Tesisleri’nde verilen öğle yemeğinde konuşan         Konya Valisi Muammer Erol, Alman heyetin Konya’da geçireceği iki günün hoş hatırlarla geçmesi temennisinde bulundu. Vali Erol, ziyaretin ileriye dönük olarak güzellikleri beraberinde götürecek iyi atılmış temellerle ayrılma fırsatını hep birlikte yakalamayı ümit ettiğini de söyledi.

Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ise, samimi bir ortamda ağırlandıklarını belirterek, “Burada birbirimizi tanıma fırsatısunuyorsunuz. Aşağı Saksonya'nın büyük bir heyetiyle buraya geldik. Büyük bir ilgiyle buradayız. Bu birlikteliğimiz çerçevesinde burada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade ettim. Çünkü dostluklar kurulacak, işbirliği imkanlarını araştıracağız ve ortaklıklar oluşacak. Bundan dolayı dostluklar da ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

ZİYARET ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLUŞTURACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, ziyaretin Türk-Alman ilişkileri açısından önemli bir dönüm noktası oluşturacağını belirterek, “Ülkelerimiz arasındaki bağların güçlü olmasının yanında Konya ile Almanya’nın önemli irtibatları ve bağlantıları var. Konya’dan 100 bine yakın ailenin Almanya’nın değişik kentlerinde akrabaları ya da aileleri var. Aşağı Saksonya’da da çok sayıda tanıdıklarımız ve arkadaşlarımız var” diye konuştu.

100 yıl önce Konya’nın en önemli projesi olan Konya Ovası Tarımsal Amaçlı Sulama Projesi’nin önemli bir ayağının Alman mühendislerin Osmanlı döneminde gerçekleştirdiğini anımsatan Başkan Akyürek, “Yaklaşık 100 kilometrelik sulama kanalı şu anda halen faaliyettedir. Konya’da şu anda yine çalışır vaziyette olan demiryolu yine Alman-Osmanlı işbirliğiyle yapılmış, o dönemden kalan gar ve yanındaki sosyal tesisler Alman evleri olarak anılmakta. Belediyemiz tarafından şu anda restorasyonları yapılmakta” dedi.

Hannover Belediye Başkanı Stefan Schostok ise, Konya’da bulunmaktan ve heyetin bir üyesi olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade ederek, “İki bölgeye baktığımız zaman birbirimizi birleştiren, bir araya getiren birçok şeyin olduğunu görüyoruz. Öncelikle birçok düşünürün olduğu memleketleriz. Bu ziyaret çerçevesinde çok sayıda önemli şahsiyetle birlikte buraya geldik. İki bölgenin de çok önemli dönüşüm yaşadığını biliyoruz. Tabi özellikle ekonomi, ticaret ve sanayide bunu görmek mümkün” ifadelerini kullandı.

 

bsb_alm_b_4 bsb_alm_b_2 bsb_alm_b_3

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.