1. HABERLER

  2. Macaristan Büyükelçisi Başkan Akyürek’i Ziyaret Etti

Macaristan Büyükelçisi Başkan Akyürek’i Ziyaret Etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Konya’nın fevkalade bir şehir olduğunu...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret eden Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Konya’nın fevkalade bir şehir olduğunu belirterek, işbirliğini geliştirmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki ülke arasında yatırım ve işbirliği artarken şehirler arası ilişkilerin de büyümesi için çalışmak gerektiğini ifade etti. Ülkeler arası ilişkilerin gelişmesinde şehirler arası ilişkilerin önemli rolü olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, ziyaretin ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diledi. Başkan Akyürek, ilişkileri somut işbirliğine dönüştürmek kardeş şehir ilişkileri kurmanın da son derece önemli olduğunu dile getirdi. Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss de ülkesi ile Konya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Ticaret Ataşesi ile birlikte Konya’ya geldiklerini ve iş adamları ile olumlu görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Türkiye’nin Macaristan ile olan ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için Konya’yı ziyaret ettiklerini kaydeden Büyükelçi Kiss, “Konya gerçekten fevkalade şartlara sahip bir şehir. Hem ekonomik, hem kültürel zenginlik, hem de altyapı açısından çok önemli bir şehir. Konya ile Macaristan’ın bir şehri arasında kardeş şehir ilişkileri tesis etmekten biz de mutluluk duyarız” dedi. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuğuna çiniden yapılmış sikke ve Mesnevi’nin İngilizce tercümesini takdim ederken; Büyükelçi Kiss de Başkan Akyürek’e porselen tablo hediye etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.