1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Makina Mühendisleri Odası Ereğli Temsilciliğinden Duyurulur
Makina Mühendisleri Odası Ereğli Temsilciliğinden Duyurulur

Makina Mühendisleri Odası Ereğli Temsilciliğinden Duyurulur

Makine Mühendisleri Odası Ereğli Temsilcisi Ömer Kaan Mutlu tarafından, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici basın açıklaması yayınladı.

A+A-

Makine Mühendisleri Odası Ereğli Temsilcisi Ömer Kaan Mutlu tarafından, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ile ilgili kamuoyunu bilgilendirici basın açıklaması yayınladı.

Günümüzde yaşanan değişim ve büyüme ile birlikte asansörler özellikle yüksek binalarda hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olmuştur. Gün geçtikçe yoğunlaşan asansör kullanımı, maalesef kazaları da beraberinde getirmektedir. Mutlaka birçoğumuzun başına asansörlerle ilgili olumsuz bir olay gelmiştir. Güvenli, sağlıklı, çağdaş yapıların ve düzenli bir şehrin oluşumunda diğer tüm sistemlerde olduğu gibi asansörlerde de belirli kural, yönetmelik ve kanunlara uyulması şarttır. Bu yasalar; insan sağlığını ve can güvenliğini doğrudan etkileyen, asansörlerin yapımından, periyodik kontrollerine kadar kurumların, imalatçıların, denetçilerin ve vatandaşların dikkatle uyması gereken zorunlu kurallardır. 

18 Kasım 2008 tarihinde ilk kez yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 04 Mayıs 2018 tarih ve 30411 sayıyla resmi gazetede yayınlanarak revize edilmiştir. Bu yönetmelik, asansörlerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; işletilmesi, bakımı ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kuralları belirlemektedir. Bu yönetmelik kapsamında bina sorumluları, binalarındaki asansörlerin yıllık kontrollerini yılda en az bir defa kurallara uygun olarak yaptırmak zorundadırlar. Bu yönetmelik gereği yerel idareler, asansörlerin yılda bir kere periyodik kontrolünün yapılması için A tipi muayene kuruluşuna yetki vermektedirler. Bu çerçevede A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odasıyla birçok il ve ilçe belediyesi protokol imzalamıştır. Bu kontroller Makina Mühendisleri Odası tarafından hali hazırda yapılmaktadır.

             Konya şubemize bağlı olarak Ereğli’de İlçe Temsilciliğimiz bulunmakta olup teknik görevlilerimizle halen hizmet vermeye devam etmektedir. Ereğli’mizde asansör kontrolleri odamız teknik görevlileri marifetiyle 2015 yılına kadar yürütülmüş olup gerekli iş ahlakı ve titizlik ön planda tutulmuştur. Asansör yıllık periyodik kontrol anlaşmaları yapılan diğer belediyelerimizdeki kontrollerde de görüldüğü gibi odamız bilgi birikimini ve altyapısını her zaman olduğu gibi kamu yararı doğrultusunda kullanmak ve uzmanı olduğu teknik bir konuda kentine faydalı olmak üzere bu işe talip olmuştur. Odamızın yaptığı çalışma ve faaliyetler incelendiğinde yapılan faaliyetlerin kar elde etme amacından ve ticaretten tamamen uzak olduğu, yapılan çalışma ve faaliyetlerin sonucuna bakıldığında ise kamu yararı doğrultusunda olduğu açık ve net bir şekilde görülebilir. Odamız, elde ettiği her türlü maddi ve manevi imkânların Ereğli’mizde kalmasını sağlamak, kentimizin ve vatandaşlarımızın yararına kullanmak amacıyla bu protokolün odamızla tekrardan yapılmasını arzu etmektedir. Gerekli bilgi, birikim ve teknik imkanlarımızla bu işe talip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yetkililerimizin bu konuda değerlendirmeler yaparken bu hususu özellikle dikkate almalarını rica ediyorum. Saygılarımla

                                                                                            

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.