1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLIYOR
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLIYOR

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI BAŞLIYOR

17-25 Kasım tarihleri arasında 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları dolayısıyla Ereğli Müftülüğü tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

A+A-

17-25 Kasım tarihleri arasında 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları dolayısıyla Ereğli Müftülüğü tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.

Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Ereğli Müftüsü Celal Malkoç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ile eğitimciler katıldılar. Ereğli MüftüsüCelal Malkoç konuşmasında; “1989 yılından beri her yıl Kutlu Doğum Haftası olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumu, miladi yıldönümüne tekabül eden 20 Nisan’da kutlanıyordu. Bu yıldan itibaren ise Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştirilmiştir .Peygamberimizin doğumunun hicri yıldönümüne tekabül eden Rebiül Evvel Ayı’nın bulunduğu MevlidKandili’nin bulunduğu haftada idrak edilmeye başlanmıştır .Her bir Mevlid-i Nebi Haftası’nda; insan onuru, merhamet, dayanışma ve Kuran-ı Kerim gibi bir tema belirlenmiştir. Bu yıl ise gençliğe Peygamber sevgisini aşılamak, onlara rol model olarak Peygamberimizi sevdirmek maksadıyla, bu yılın “Mevlid-i Nebi Haftası teması  “Hz. Peygamber ve Gençlik” olmuştur. Bu vesileyle hayırlı gençlik, yüz güldürecek bir gençlik temennisiyle Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyorum.” Dedi. Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi ise yüce İslam Dini’nin akıl ve mantık dini olduğunu belirterek “İslam Dini, İlme ışık tutan, bilimin yerine getirilmesini sürekli öğütleyen bir dindir. İslam Dini indirilen son kitap Kuran-ı Kerim olması müjdesiyle beraber dünya genelinde çok kısa bir sürede yayılmıştır. Akıl ve mantığa uygun dinimiz son yıllarda maalesef bu yüce dinin gereklerine uymayan ve layık olmayan dünyanın değişik ülkelerinde ki terör örgütlerinin terör olayları dolayısıyla dinimize bakış açısından olumsuz yönde etkilenmiştir. Bunları İslam’la ilgisi olmayan özellikle dış güçlerin kullandığı eylemler olarak değerlendiriyorum. İnsanları camilere çekmek dinimizi sevdirmek için; daha ılımlı, sevdirme odaklı din adamlarına ihtiyacımız var. Aslında dinimizin ve bütün dinlerin amacı iyi insan, erdemli insan, topluma yararlı insan, başkasının hakkını yemeyen, namusuyla yaşayan insan yetiştirmektir. İslam’ı şeklen değil, özünde yaşamak çok daha önemlidir. 5 vakit namaza gidip, başka bir insanın hakkını gasp etmenin, haksız kazanç elde etmenin dinimiz açısından bir değeri olmadığını düşünüyorum. İdrak edeceğimiz Mevlid-i Nebi Haftası’nın yurdumuza ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.