1. HABERLER

  2. Meclis Kasım Toplantısı Yapıldı

Meclis Kasım Toplantısı Yapıldı

Ereğli’nin son dönemlerdeki en önemli projelerinden biri haline gelen Akhüyük Termal Tesisleri ve tesislerin özel sektöre açılımı konusu Belediye Meclisi...

A+A-

Ereğli’nin son dönemlerdeki en önemli projelerinden biri haline gelen Akhüyük Termal Tesisleri ve tesislerin özel sektöre açılımı konusu Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında ele alındı.

 

Akhüyük Termal Tesisleri’nde belediyeye ait olan alanlar üzerinde şirketlerinde çalışma yapabilmesi konusu Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında ele alındı. Komisyona sevk edilen ve sondaj çalışması yapacak olan şirketlere yönelik olarak uygulanacak su bedeli konusunun ele alınacağı komisyon kararı Kasım ayı 2. Oturumunda gerçekleştirilecek. Meclis’in Kasım ayı toplantısında ayrıca, İmar Komisyonu tarafından teklif edilen bazı sokakların cadde statüsüne kavuşturulması önerisi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Ereğli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında ele alınan konulardan biri ise İmar Komisyonu tarafından Meclise sunulan ilçe merkezindeki 4 mahallede bulunan sokakların cadde olarak değiştirilmesi ve ayrıca 2 mahalledeki isimsiz sokaklara ise isim verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Ereğli Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantısında daha önceki toplantılarda ele alınan ve komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Kasım ayı Belediye Meclisi toplantısında daha önce imar komisyonuna havale edilen Ereğli’deki bazı sokakların cadde olarak adlandırılması ve isimsiz sokaklara isim verilmesine dair taleplere ilişkin konu 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’na istinaden çıkartılan, Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik Hükümlerine göre yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Belediye Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği değişiklikler şöyle;

Talatpaşa Mahallesinde bulunan Elmacı sokağın, Üçgöz Mahallesindeki Şehit Korhan Bedel sokağın, Alparslan Mahallesinde bulunan Aslı sokağın ve Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan İvrizli sokaklarının cadde olarak değiştirilmesi meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, Doğu Alagözlü Mahallesi Türbe caddesine cephe alan ve Zambasan Camii yanındaki isimsiz sokağa Harput Sokak ve Eti Mahallesi Deliklitaş Caddesine cepheli Ergenekon Parkı arkasındaki isimsiz sokağa ise Kemal Güngör Sokak adlarının verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Minibüsçüler Odası tarafından sunulan bir dilekçe görüşüldü. Büyükşehir Yasasının kabulü ile birlikte merkez köylerin mahalle sayılmasına yönelik olarak toplu taşıma konuları Trafik Komisyonuna havale edildi. Özellikle Sarıca Köyü’ne yapılacak olan minibüs seferlerinin mülki amirlerle görüşülmesine rağmen bir takım çevrelerce rant konularının gündemde tutulması nedeniyle sonuç alınamadığını belirten Başkan Oprukçu, “Bir çok köyümüze minibüs seferleri gerçekleştirilirken maalesef Sarıca konusunda sıkıntı yaşanıyor. Adalet olacaksa her yere olmalı. Korkusuzca hakkın hukuku gözetilmeli diye düşünüyorum. Bu nedenle bu konunun kararlılıkla ele alınarak biran önce çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bütün siyasi partilerin adalet konusunda daha iradeli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.