1. HABERLER

  2. “Mevlid Kandilimiz Kutlu Olsun”

“Mevlid Kandilimiz Kutlu Olsun”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Mevlit Kandili'nin önemli bir gece olduğunu, bu gecede, milletin birliği ve beraberliği, kalkınması, güçlenmesi...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Mevlit Kandili'nin önemli bir gece olduğunu, bu gecede, milletin birliği ve beraberliği, kalkınması, güçlenmesi için yüce Allah'a niyazda bulunulması gerektiğini ifade etti.

Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 12 Ocak 2014 Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gecede Mevlid Kandilini idrak etmiş olacağımızı belirterek şöyle dedi;

“Türk Milleti ve bütün İslam alemi, her yıl yeni bir heyecanla Rabbülaleminin bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır.

O Rahmet Peygamberi, "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız." buyurarak birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiş, sevgi ve imanı toplumsal barışın temel direği yapmıştır. O, bütün hayatı boyunca, bizlere Yüce Yaradan’a iman edip O'nu içtenlikle sevmeyi, ona bağlanarak ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, kimseyi kırmamayı, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandili’nin başta Ereğlili hemşehrilerim olmak üzere, Türk İslam Alemi’ne sevgi, barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz eder, hepinizin Mevlid Kandilini tebrik ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.