1. HABERLER

  2. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Bugün 10 Ocak, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü. Yani işin mutfağında olan, emek veren, gece gündüz demeden haber peşinde koşan, zor şartlar altında...

A+A-

Bugün 10 Ocak, Dünya Çalışan Gazeteciler Günü. Yani işin mutfağında olan, emek veren, gece gündüz demeden haber peşinde koşan, zor şartlar altında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın günü. 

İlkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmaya çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlarım.

Gazetecilik mesleği, halkın haber alma hakkının hayata geçirildiği bir meslek olarak gerçeklerin ortaya çıkarılması amacını taşıyan bir kamu hizmetidir. Bu mesleğin yürütücüleri olan gazeteciler de, yaşadıkları ekonomik, sosyal ve siyasal zorluklara rağmen haber üretmekte ve bizlerin bilgiye ulaşmasını sağlamaktadır.

Tüm kesimler açısından zor zamanlar yaşadığımız şu günlerde, gazeteciler mesleklerini yaptığı için cezaevlerine atılmakta, meslek ilkelerine uydukları için işsiz kalmakta ve işlerini türlü baskılar altında yapmaya çalışmaktadırlar.

Cezaevindeki gazeteci sayısı bakımından dünya standartlarında üst sıralarda olan ülkemizde, 10 Ocak Gazeteciler Günü, onlarca tutuklu gazeteci gerçeğiyle kutlanıyor. Demokrasi, ifade özgürlüğü ve toplumsal barış üzerindeki tehditlerin de bir göstergesi olan bu gerçek, doğruya ulaşması engellenen toplum açısından da büyük bir hak kaybı anlamına geliyor.

Böyle bir manzarada kutladığımız 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün, basın emekçileri açısından, mesleklerini yapmaktan korkmadıkları ve emeklerinin karşılığını aldıkları günlerin habercisi olmasını dilerim.

Sevgi ve saygılarımla…

AV.KÖKSAL FİLORİNALI

CHP EREĞLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.