1. HABERLER

  2. Mimar Sinan Meydanla Bütünleşiyor

Mimar Sinan Meydanla Bütünleşiyor

Ereğli Belediyesi İmar, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kervansaray’ın yanında bulunan Mimar Sinan Parkı’nda bakım...

A+A-

Ereğli Belediyesi İmar, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Kervansaray’ın yanında bulunan Mimar Sinan Parkı’nda bakım ve peyzaj çalışmalarında sona yaklaşıyor.

 

Ereğli Belediyesi tarafından Rüstempaşa Kervansarayı’nın yanında bulunan Mimar Sinan Parkı’nda yapılan çalışmalarda son rötuşlar yapılıyor. İmar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ortak yürüttükleri çalışmalarda Kervansaray ve Devlet Bahçeli Meydanı bir bütün olarak ele alınarak yapılan proje çalışmaları hızla devam ediyor.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Mimar Sinan Parkı’ndaki düzenlemelerin hem tarihi doku ile hem de Devlet Bahçeli Meydanı ile proje bazında çok alakalı olduğunu ve birlikte ele alındığını ifade ederek, “Ekiplerimiz Mimar Sinan Parkı’nda peyzaj, yeşillendirme ve park içi bakımlarını sürdürüyor. Yürüyüş yolları, bordür ve kilitlitaşlarla ele alınırken, yeşil alanlardaki düzenlemeler ile de dikkat çekiyor.

Amacımız düzenli, yeşil ve yaşanabilir bir Ereğli’yi hep birlikte oluşturmak. Biz Ereğli halkına bir söz verdik ve verdiğimiz sözün hep arkasında olduk. Kamburların temizlenmesi ve il Ereğli olma yolunda gerekli hazırlıkların bu günden yapılması için elimizden geleni yapıyoruz. Tarihi dokuların arasındaki bu park alanı önümüzdeki dönem hak ettiği değeri bulacak ve halkımız bunu yaşayarak görecektir. Özellikle Kervansaray ve Devlet Bahçeli meydanı ile birlikte bir bütün oluşturacak olan Mimar Sinan Parkı insanlarımızın oturabileceği, sohbet edebileceği önemli bir merkez haline gelecektir. Ulu Cami’ye ibadet için gelen cami cemaati içinde iyi bir uğrak yeri olacaktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.