1. HABERLER

  2. MOBİL TAKİP SİSTEMİ TANITILDI

MOBİL TAKİP SİSTEMİ TANITILDI

Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Konya İli Süt Eylem Planı çerçevesinde, 09/06/2014 tarih 06 sayılı İl Hıfzıssıhha...

A+A-

Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Konya İli Süt Eylem Planı çerçevesinde, 09/06/2014 tarih 06 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararına istinaden ilçemizde çiftçi şartlarında üretilen sütlerin süt toplama merkezlerine ve süt işleme merkezlerine naklinde, muhafazası, taşınması, araçların standardizasyonu ve süt toplama araçlarına mobil araç takip sistemlerinin entegrasyonu işleri ile gerek üretici örgütlerine bağlı toplayıcıların, gerekse özel toplayıcıların kayıt altına alınması faaliyetleri, Mobil Araç Takip Sistemi (MATS) sistemine dahil olması ve sistemde aktif olması konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programına Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan TAT, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yardımcısı Orhan SOYLU’nun yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, Kooperatif Başkan ve temsilcileri, çok sayıda süt toplayıcı ve süt toplama tesisi temsilcisi katıldılar.

Eğitim programında konuşan Ereğli Kaymakamı Şakir ERDEN Ereğli potansiyeli göz önüne alındığında süt ve et üretiminin Ereğli için hayati önemi olduğunu belirtirken, Ereğli’nin hayvancılık konusunda son yıllarda üstüne sürekli koyarak devam ettiğini söyledi. Kaymakam Şakir ERDEN böyle bir eğitim çalışmasının düzenlenmesinden dolayı memnun olduğunu ifade ederek bu konunun ele alınmasının Ereğli açısından geç kalınmış olsa da insanların sağlıklı ve kaliteli süte ulaşmaları noktasında önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Orhan SOYLU ise Süt Hijyeni, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ve Mobil Takip Sistemi ile ilgili düzenlenen bu eğitime katılan süt toplayıcılarının katılım belgesi almaya hak kazandığını ve ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarını esas alarak süt toplamalarına izin verileceğini söyledi. Süt toplama araçlarına takılacak çipler sayesinde bu araçların denetimlerinin Bakanlık tarafından gerçekleştirileceğini belirten Orhan SOYLU bu uygulamanın hayata geçmesinin ardından daha sağlıklı ve kaliteli sütün temin edileceğinin altını çizdi.

Eğitim programı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ahmet Aydın SARICA’nın konu ile ilgili yaptığı sunumla devam ederken SARICA süt hijyeni, kurul kararları ve uygulama esasları ve mobil takip sistemi uygulama şartları ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. 1 Aralık 2014 tarihinden itibaren bu uygulamanın hayata geçeceğini söyleyen SARICA’nın sunumunun ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Orhan TAT kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Program katılım belgelerinin verilmesiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.