1. HABERLER

  2. GENEL

  3. ONLAR BAHARIN EN DOĞAL ÜRÜNÜNÜ TOPLUYOR!
ONLAR BAHARIN EN DOĞAL ÜRÜNÜNÜ TOPLUYOR!

ONLAR BAHARIN EN DOĞAL ÜRÜNÜNÜ TOPLUYOR!

Halkapınar’ın Osmanköseli Mahallesinde yaşayan vatandaşlardan oluşan bir gurup kadın, topladıkları otlarla doğal olarak yaşamaya gayret gösteriyor.

A+A-

Osmanköselili kadınlar hem sağlığına önem veriyor bunun yanı sırada topladıkları otlarla aile bütçesine de önemli oranda katkı sağlıyor. Anadolu’da baharın en doğal ürünü Toros dağlarında toplanıyor, Kadınlar dertlere derman olan da bilinen yemlik ve çeşitli otları toplamak suretiyle sofralarına taşıyor.       Topladıkları otları vatandaşlar sofralarında çeşitli şekilde tüketiyor. Toroslarda mevsim itibarıyla kendi başına doğal ortamlarda yetişen yemlik ve benzeri otları toplayan kadınlar o otları börek, yemeklik, Özellikle kırsal kesimde yemlik diye bildiğimiz yeşil ottan salata yapılmaktadır. Topaç edilerek tuzla yenilirken, ya da yufkaya dürülmek suretiyle yenildiği bilinmektedir. Yine bir ibareye göre ’de halk arasında yemlik otunun ağrı kesici özelliği olduğu söylenmektedir.

Bu doğal ürünleri tüketerek ve Toros dağlarının üzerinde bulunan Osmanköselili vatandaşların hareketli bir yaşam nedeniyle insanların sağlıklı olduğu ve yaş ortalamalarının ise oldukça yüksek olduğu görüldü

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.