1. HABERLER

  2. Oprukçu ; “Ereğli’ye Yakışan Bir Eser”

Oprukçu ; “Ereğli’ye Yakışan Bir Eser”

Bu güne kadar Ereğli genelindeki bütün camilerin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun girişimleriyle...

A+A-

Bu güne kadar Ereğli genelindeki bütün camilerin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’nun girişimleriyle Yunus Emre Meydanı’nda bulunan ve ‘Çukur Cami’ diye adlandırılan Uğurlu Cami’nin çukurluktan kurtarılması amacıyla hayata geçirilen cami projesi tamamlanma yolunda başarıyla ve hızla  ilerliyor.

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Cami için “ Ereğli’ye yakışan bir eser “ diyen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu , Yusuf Ziya Uğurlu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkilileriyle ve hayırsever vatandaşlarla  bir araya geldi.

Yapımı devam eden caminin  inşaat sahasında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Oprukçu;” Ereğli’nin yüz yıldır arzu ettiği ve ihtiyaç hissettiği bir eser olup,Yunus Emre gibi Mübarek bir insanın adını taşıyan bir meydanda ve merkezi bir yerde olması çok önemli “ diyerek sözlerine şöyle devam etti;” Hayır hasenat ehli insanların,hayırlı evlat yetiştirenlerin amel defteri kapanmaz buyrulmuştur.Bu eser burada durduğu sürece hepimiz nasipleneceğiz” dedi. “ Mühür vurmak lazım.Ereğli’de camiler,minareler Ümmeti Muhammedin Anadolu’ya vurduğu mühürlerdir,tapu senetleridir” diyen Belediye Başkanı Oprukçu Ulu cami ,Kervansaray ,Bedesten gibi tarihi varlıklara hürmeten bu bölgedeki mezbeleliği ortadan kaldırarak bu alanda düzenlemeler yapıldığını çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.

Belediye Başkanı Oprukçu ;” Yarın yok.Yarın , hüküm sahibi olan Rabbül Aleminin tasarrufunda olan bir zaman dilimi ,dolayısıyla bugünün hayırlı işlerini yarına bırakmadan bir fazla yapmak lazım.Hüküm sahibi olan Rabbül Alemin lütfunu esirgemez ,hemşerilerimin de sayesinde bizler de hizmet etmeye devam ederiz.Hemşerilerim destek verdiği sürece hemşerilerime,milletimize,dini mümine hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu Cami projesiyle birlikte bu alanda bulunan yıkılan eski öğretmen evinin altına da 2 katlı kapalı otopark yapılacağını ifade etti.

“ Ereğli’ye çok güzel hizmetler sundunuz Allah sizden razı olsun,hizmetlerinin devamını bekliyor ve diliyoruz “ diyen hayırsever vatandaşların “ Taş evlerin akibeti ne olacak ? “ Şeklindeki sorusuna ilişkin Başkan  Oprukçu ,Taşevlerin Belediyeye devrinin seçimden sonra gerçekleşeceği sözünü aldıklarını ifade etti ve Taş evler bölgesi 47 Bin   m’2 lik bir alan olup,17 Bin m’2 lik yapılı kalan kısmın ise yeşil alan olduğunu kaydederek şöyle konuştu ;” Taş evlerin bulunduğu alanı gülbahçesi hüviyetinde ,gülbahçenin adını yaşatacak bir hale getireceğiz.Binaların bir kısmını öğrenci misafirhanesi olarak yurt yapacağız.Yanı sıra sivil toplum örgütleri,dernekler,vakıflar ve hayır kurumlarının faydalanabilecekleri şekilde düzenleyeceğiz” dedi.

Yunus Emre Yusuf Ziya Uğurlu cami yaptırma ve yaşatma derneği başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Koç ise “ Hava şartları soğuk olmasına rağmen Camimizin yapım çalışmalarında verimli bir süreç işliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.